Δευτέρα 06.12.2021

ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!

Υλικά

3-4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια,

4 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες, καλά βρασμένα

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, (προσοχή μόνο τη σάρκα)

1 κούπα αρακά θυμάρι -ρίγανη-αλάτι-πάπρικα

1/2 ματσάκι άνιθο

4 κ.σ. λάδι λαδόκολλα για το ταψί

Μπορείτε να βάλετε και άλλα λαχανικά, όπως καλαμπόκι, πιπεριά Φλωρίνης, κλπ. ότι αρέσει σε εσάς και την οικογένειά σας.

 

Εκτέλεση

Αφού βράσαμε, αφήσαμε να γίνουν χλιαρά (να μην καίνε) πατάτες και καρότα, τα βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τον αρακά, κρεμμύδια και άνηθο ψιλοκομμένα, την ντομάτα μόνο την ψίχα της σε κυβάκια, αλάτι-θυμάρι-πάπρικα-ρίγανη και λάδι. Με το ιδικό εργαλείο του πουρέ πολτοποιούμε τα λαχανικά μας. Εδώ πρέπει να πούμε ότι εάν λιώσουμε πολύ τα λαχανικά, τα μπιφτέκια μας θ΄απλώσουν αλλά θα γίνουν πολύ μαλακά και νόστιμα. Αν πάλι αφήσουμε το μείγμα να «στέκει» λίγο δηλ. να φαίνεται η πατάτα πχ. ό αρακάς, κλπ.θα γίνουν πιο στετά πιο στρογγυλά αλλά θα νιώθουμε και τα κομμάτια από τα λαχανικά . Και με τους 2 τρόπους είναι πολύ νόστιμα η επιλογή είναι δική σας. Πλάθουμε τα μπιφτέκια (αν σας δυσκολέψουν λαδώστε τα χέρια σας) τα βάζουμε σε χαρτί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθούν, θα τα δείτε πότε είναι έτοιμα. Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και είναι έτοιμα πλέον να τα απολαύσουμε.

 

Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε και μια ωραία σπιτική σάλτσα ντομάτα, με αρωματικά βότανα-κρεμμύδι και σκόρδο, για να τα βουτάμε μέσα. Αν πάλι δεν έχουμε χρόνο να χρησιμοποιήσουμε κέτσαπ, χωρίς να είναι απαραίτητο. Είναι καθαρά προαιρετικό γιατί είναι πολύ νόστιμα.

Πηγή φωτογραφίας: internet

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:59 μμ

Καμικάζι