Παρασκευή 24.09.2021

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μαλακή φέτα
3-4 πιπεριές τσίλι πράσινες ή αν θέλετε να έχει χρώμα μπορείτε να βάλετε και μία κόκκινη.

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
μερικές κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού καψαλίσουμε τις πιπεριές τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ανάλογα με το πόσο καυτερή την θέλουμε προσθέτουμε και τις ανάλογες πιπεριές. Τις περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο να γίνουν πολτός. Σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε με πιρούνι την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει πηχτή και κρεμωδης, την προσθέτουμε στον πολτό πιπεριάς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το αλάτι αφού πρώτα έχουμε δοκιμάσει το μίγμα.
Είναι μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που συνοδεύει τέλεια το ουζάκι, την μπυρίτσα με παξιμαδάκια μπουκιές και κριτσίνια.

Πηγή φωτογραφίας: Internet

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ