Τρίτη 26.10.2021

Τονοσαλάτα με τριβελάκι και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 πακέτο βίδες (τριβελάκι)

250 gr τόνο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας πράσινες και μαύρες ελιές σε ροδέλες
100 gr μανιτάρια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
ελαιόλαδο

Μουστάρδα

2 βραστά αυγά

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι,

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

2 κουταλάκια γλυκού μαγιονέζα

2 κουταλάκια γλυκού γιαούρτι

Το χυμό ½ λεμονιού

5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ κουταλάκι γλυκόύ σκόρδο τριμμένο ή σε σκόνη

Δυόσμο

 

Διαδικασία

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες τις στραγγίζουμε και τις τσιγαρίζουμε.. Στραγγίζουμε τον τόνο, τον κάνουμε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτουμε στις βίδες μαζί με τις ελιές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα αυγά ψιλοκομμένα. Χτυπάμε σε μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας να γίνει μια πηχτή κρέμα. Ανακατεύουμε την κρέμα με τις βίδες και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τον και σερβίρουμε.

 

Πηγή φωτογραφίας: mindthefood.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aρνί στο φούρνο

04.09.2021 - 10:30 πμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00 πμ

Και εγώ…