ΣΥΝΤΑΓΕΣ - 03/09/2021 - 10:40 πμ
Tάρτα με γιαούρτι, μέλι και καρύδια
1 πακέτο (325 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
120 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
1,200 kg γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 ¼ φλ. (300 γρ.) ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι
4 αυγά
2 κρόκους
Μέλι και καρύδια για τη διακόσμηση
Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ακολούθως, ρίχνετε το αλάτι, το λεμόνι, το ξύσμα και τέλος τους κρόκους αυξάνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230⁰C.
Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στο υπόλοιπο μίγμα περιμένοντας να ενσωματωθούν σε χαμηλή ταχύτητα. Αφού μπουν όλα τα αυγά, χτυπάτε για ακόμα ένα λεπτό και προσθέτετε το μίγμα στην φόρμα με το μπισκότο.
Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά στους 230⁰C.Ρίχνετε τη θερμοκρασία στους 100⁰C και ψήνετε για ακόμα 1 ώρα και ένα τέταρτο. Τη βγάζετε απ’ το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και μετά την βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με καβουρδισμένα καρύδια και μέλι.
Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Χρυσές συνταγές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν βράζουμε ζυμαρικά, σύμφωνα με τους Ιταλούς
17.04.2023 - 1:00 μμ
Αυθεντική αγιορείτικη συνταγή: Σουπιές στιφάδο!
30.10.2022 - 7:01 μμ