Δευτέρα 06.12.2021

Συνταγή για μια τάρτα μήλου χωρίς ζύμη!

Υλικά

3 μήλα
χυμό ενός λεμονιού
3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 βανίλια
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι, περιστρέφουμε το ταψάκι να πάει παντού το αλεύρι, ώστε να μην μας κολλήσει το μείγμα όταν το βγάζουμε (εκτός αν έχετε  φόρμες σιλικόνης ή βάλετε λαδόκολλα).  Κατόπιν αφού καθαρίσουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες, ό,τι σας αρέσει, τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα στρώνουμε στο ταψί.
Σ’ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τ’αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ασπρίσουν και  κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα. Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε ρίχνοντας από πάνω την άχνη ζάχαρης, την κανέλα, το γαρύφαλλο και προαιρετικά λίγη αμυγδαλόψυχα.

Πηγή φωτογραφίας: internet

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ