Τρίτη 21.09.2021

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

6 μέτριες πατάτες

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 αυγά βρασμένα σφιχτά

250 gr φέτες μανιτάρια

100 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη

3-4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 κουταλιές άνηθο

1 φλιτζάνι τσαγιού ρόδι καθαρισμένο (προαιρετικά)

2-3 κουταλιές κάπαρη (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

 

Σάλτσα

Το χυμό 1 λεμονιού

3-4 κουταλιές ξύδι

1 κουταλιά μουστάρδα

½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα

1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

Ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε με την φλούδα τους μέσα στη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει και 2 κουταλιές ξύδι. Τις βράζουμε για 15’ να μαλακώσουν χωρίς να παραβράσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν τις καθαρίζουμε από την φλούδα και τις κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τα αυγά σφιχτά (15’) και τα κόβουμε και αυτά αφού έχουν κρυώσει. Σ’ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και κατόπιν προσθέτουμε και τις φέτες από τα καρότα και τα σωτάρουμε όλα μαζί.

Σ΄ένα μπολ που έχουμε βάλει τις πατάτες προσθέτουμε όλα τα υλικά (αυγά, καρότα, μανιτάρια, κεφαλογραβιέρα, ξερό κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, κάπαρη, ρόδι, αλάτι και πιπέρι) και τα ανακατεύουμε.

Σ΄ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ξύδι και ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους (περίπου 2-3 ώρες).

 

Πηγή φωτογραφίας: e-cook.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ