Τετάρτη 01.12.2021

Κιμαδόπιτα.

Από τις νοστιμότερες πίτες που θα έχετε φτιάξει. Να την δοκιμάσετε!

Υλικά

500 gr κιμά
2 καρότα τριμμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 πρέζα κύμινο
300 gr τριμμένο κασέρι
½  ποτήρι του νερού κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
½  κουταλάκι γλυκού πάπρικα (προαιρετικά),

μαϊντανό
2 φύλλα σφολιάτας ή φύλλο χωριάτικο

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε κιμά και μετά προσθέτουμε κρεμμύδι το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αυγά, το γάλα το κασέρι και το μαϊντανό, συνεχίζοντας το σοτάρισμα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε τα αβγά με το γάλα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κασέρι και το μαϊντανό ανακατεύοοντας καλά το μείγμα.

Σε ένα ταψάκι αφού το περάσουμε με λίγο λάδι στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από την σφολιάτα αν είναι μεγάλη και τυλίγουμε τις άκρες σαν ρολό.

Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα μας προσέχοντας να μην την κόψουμε μέχρι κάτω και την περνάμε με την παλάμη μας με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 170ο  C πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει

Καλή όρεξη!!

Πηγή φωτογραφίας: internet

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ