Σάββατο 20.04.2024

ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ παραδοσιακή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά αρνί
  • 2 φλιτζ. χυλοπίτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στραγγίζετε το αρνί. Το αλατοπιπερώνετε και με ένα μαχαίρι του κάνετε διάφορες σχισμές στις οποίες βάζετε τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και το βάζετε σε ταψί με 2 φλιτζάνια νερό, τα φύλλα δάφνης και το δενδρολίβανο. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Γυρίζετε το αρνί. Προσθέτετε αν χρειάζεται νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και το δενδρολίβανο. Ρίχνετε τις χυλοπίτες, το βούτυρο, 4 φλιτζάνια νερό, το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε το φαγητό κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180οC για 20΄-30΄ μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες και το φαγητό να μην έχει υγρά. Σερβίρετε με γιαούρτι και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: gastrotourismos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ