Τετάρτη 29.06.2022

ΥΠΕΝ: Υπό κατασκευή Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο-Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά υπεγράφησαν αυτή την εβδομάδα, παρουσία του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση για τη Χίο υπεγράφη την Τρίτη και η σύμβαση για την Κεφαλονιά την Πέμπτη. Στη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων, ο κ. Γραφάκος παρουσίασε την εξέλιξη των έργων για τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης αποβλήτων που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία. Τόνισε ότι μέχρι και σήμερα έχουν δημοπρατηθεί συνολικά 26 υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, σε σχέση με το 2019 όπου δεν υπήρχε καμία μονάδα σε διαγωνιστική διαδικασία. Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων υπογράμμισε πως σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν έξι MEA, από τρεις που λειτουργούσαν το καλοκαίρι του 2019.

Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να υπογραφούν ακόμα πέντε συμβάσεις για τη  δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, ενώ άλλες 12 μονάδες βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: Naftemporiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ