Δευτέρα 04.12.2023

Βολές Λάμπρου κατά Τζάκρη: Τυχόν διαγραφή των συντρόφων, είναι σαν να διαγράφεται ή να αποδοκιμάζεται η Αριστερά

«Πολλοί από εμάς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη, όπως μας ζήτησε, για την περίοδο του 2011 – 2015», σχολίασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της «Ομπρέλας»

Τις δηλώσεις της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρας Τζάκρη σχολιάζει με ανάρτηση του ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματεία του κόμματος και πρωτοκλασάτο στέλεχος της «Ομπρέλας».

Όπως αναφέρει ο κ. Λάμπρου ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, «πολλές και πολλοί από εμάς, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη, όπως μας ζήτησε, για την περίοδο του 2011 – 2015. Αντίθετα νιώθουμε υπερηφάνεια….», συμπληρώνοντας πως «δεν έχουμε καμία διάθεση να συνυπογράψουμε απόψεις περί κεφαλαίου, όπως διατυπώθηκαν στον ΣΕΒ».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Η ενότητα και οι… διαγραφές χωρίς δισταγμό!

Η ενότητα ενός πολιτικού χώρου, δεν μπορεί να περιορίζεται στην έκκληση ή την ευχή, γιατί η υπόθεση της ενότητας είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία και έχει να κάνει με θέσεις, απόψεις και ασφαλώς συνθέσεις.

Ίσως, γι αυτό άλλωστε, η Θ. Τζάκρη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη και σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε ότι οι διαγραφές των τεσσάρων πρέπει να γίνουν χωρίς δισταγμό!!! Διαφορετικά, είπε, θα είναι αυτοκτονία….

Όπως δεν έχουμε καμία διάθεση να συνυπογράψουμε απόψεις περί κεφαλαίου, όπως διατυπώθηκαν στον ΣΕΒ, για πεθαμένα λικέρ, ούτε φυσικά την απόλυτη απουσία της… ηγεσίας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα…

Να πω ότι είναι αυτονόητη η υπεράσπιση και η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας. Γιατί, τυχόν διαγραφή των συντρόφων ή πολιτική αποδοκιμασία τους από την Κεντρική Επιτροπή, είναι σαν να διαγράφεται ή να αποδοκιμάζεται η ίδια η Αριστερά και η πορεία όλων αυτών των χρόνων.

Η Αριστερά, αυτή η ανανεωτική, οικολογική, ριζοσπαστική, φεμινιστική, κινηματική, είναι υπόθεση ζωής. Και αυτή την πορεία, με όλες τις αντιφάσεις ή τα λάθη της -και τα δικά μας λάθη-, ουδείς μπορεί να τη διαγράψει.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ