Δευτέρα 04.12.2023

Βοιωτία: Οργή από τη μητέρα του 17χρονου – «Δεν θέλω να ξαναδεί τον ήλιο, γιατί μου σκότωσε το παιδί;» – Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο

Βοιωτία:  Ξέσπασε η μητέρα του 17χρονου Χρήστου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία, αμέσως μετά την είδηση πως ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

«Αυτός ο άνθρωπος, θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου; Ήταν πονόψυχο, δουλευταράς. Γιατί σκότωσε το παιδί μου; Γιατί δεν έβαζε το όπλο στο κεφάλι του να σκοτωθεί αυτός; Να τον σκοτώσουν θέλω! Είμαι χαροκαμένη. Είμαι μια μάνα με έναν γιο. Ποιος θα μου τον φέρει πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία, μην ξαναδεί τον ήλιο. Θέλω να μου πείτε γιατί συμβαίνει σε εμένα. Το δικό μου παιδί βρήκε να σκοτώσει;», ανέφερε η μητέρα του 17χρονου μιλώντας στον ALPHA.

Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός για τη φονική καταδίωξη – Τι είπε στην απολογία του

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία. Θυμίζουμε ότι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου της Θήβας πέρασε λίγο μετά τις 11 ο 40χρονος Αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ προκειμένου να απολογηθεί για το θάνατο του 17χρονου Ρομά μετά από την επεισοδιακή καταδίωξη στο χωριό Λεοντάρι της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν διέκρινε την ηλικία του οδηγού του υπόπτου οχήματος αλλά έκρινε ως απειλή το μαχαίρι που υπήρχε στη θήκη της αριστερής πόρτας του οχήματος.

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, όπως αποδεικνύεται και από τη σχετική φωτογραφία. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού υπήρχε ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος», φέρεται να αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος Αστυνομικός.

Συνεχίζοντας λέει: «Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μια θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50 – 60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω.

Γι’ αυτό άλλωστε, όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο η ανθρώπινη αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση «τι έκανες ρε φίλε». Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο κει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

«Κινήθηκα προς την πλευρά της πόρτας του οδηγού φωνάζονας δυνατά «Αστυνομία», «Σβήστο», «Κατέβα κάτω», «Σταμάτα», χωρίς να έχω ακόμα βγάλει από τη θήκη του το όπλο μου, όπως βεβαιώνει και ο αυτόπτης μάρτυρας Κ. Δ.

Όταν ο οδηγός αγνόησε τις σαφείς εντολές μου, αναγκάστηκα, επειδή το όχημα ήταν εγκλωβισμένο και ήταν η μοναδική μου ευκαιρία να τον ακινητοποιήσω καθώς έδειχνε διάθεση να διαφύγει πάλι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μου, αφού θα μπορούσε ο οδηγός να είναι ένοπλος και να με πυροβολήσει, να κινηθώ από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χωρίς να κρατάω όπλο αρχικά, να χτυπήσω με το χέρι μου το τζάμι της πόρτας του οδηγού απαιτώντας για άλλη μια φορά να σβήσει τη μηχανή, να ανοίξει την πόρτα και να εξέλθει του αυτοκινήτου.

Όταν για δεύτερη φορά ο οδηγός του ύποπτου οχήματος αδιαφόρησε για τις εντολές μου, και επειδή δεν μπορούσα να δω πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αφού παρά τα φώτα, τα τζάμια ήταν κατάμαυρα και δεν έβλεπα τίποτα, έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο από τη θήκη, με το δεξί μου χέρι, το οποίο δεν έχει ασφάλεια, το όπλισα και συνέχισα να φωνάζω στον οδηγό να βγει έξω και να σβήσει την μηχανή.

Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, που δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα ακριβώς, λόγω και της εντάσεως των στιγμών, με το αριστερό μου χέρι άνοιξα την πόρτα του οδηγού, και για πρώτη φορά είδα, όσο μπορούσα να δω μέσα στο σκοτάδι, ότι στη θέση του οδηγού ήταν ένας άντρας που εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να υπολογίσω την ηλικία του, ούτε τη σωματική του διάπλαση, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού ευρέθει ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, στη δε ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού ανευρέθει ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος, του αδελφού του και της μητέρας τους».

Βοιωτία-Ρομά: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ και χθες ήταν ακόμη μία νύχτα έντασης με ομάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές να προκαλούν επεισόδια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν μία ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα κρότου λάμψης.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα όταν ομάδες Ρομά τοποθέτησαν κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης κλειστή λόγω επεισοδίων παρέμεινε για ώρες και η λεωφόρος ΝΑΤΟ, ενώ ένταση σημειώθηκε και στον Ασπρόπυργο, όπου η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Τέλος, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου.

Αλίαρτος: Οργή και οδύνη στην κηδεία του 17χρονου

Πένθος και οδύνη επικράτησε στην κηδεία του 17χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλίαρτο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η τελετή έγινε σε βαρύ κλίμα, με τους συγγενείς και τους φίλους να αποχαιρετούν τον 17χρονο, που έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ.

Όπως αναφέρει το viotiaplus.gr, τη σορό του άτυχου ανήλικου συνόδευσε μια μεγάλη πομπή με αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ από τα ηχεία έπαιζε λαϊκή μουσική.

Σύμφωνα με τον Alpha, τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία ήταν υποβασταζόμενη, ενώ ο αδερφός του σπάραζε από τον πόνο, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Το ίδιο συνέβη και με μια από τις κοπέλες που ήταν στο μοιραίο αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτου.

Στις τάξεις των Ρομά και των συγγενών του 17χρονου επικρατεί θρήνος αλλά και οργή, με πολλούς να φωνάζουν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Αλίαρτος: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο του 17χρονου – Το λάθος αστυνομικού με την πινακίδα κυκλοφορίας

Νέες αποκαλύψεις για τα όσα οδήγησαν στο θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από το όπλο αστυνομικού της ομάδας ΟΠΚΕ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται πως ένα λάθος από άλλο αστυνομικό έφερε την τραγωδία!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στον ALPHA και στην εκπομπή Tlive, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από λάθος άλλου αστυνομικού, ο οποίος έδωσε λάθος αριθμό πινακίδας για ύποπτο όχημα. Έτσι αντί να καταδιωχθεί  από την ομάδα της ΟΠΚΕ το ύποπτο όχημα, καταδιώχθηκε του άτυχου 17χρονου.

Ο νεαρός δεν σταμάτησε στον έλεγχο γιατί δεν είχε δίπλωμα οδήγησης αλλά και γιατί φοβήθηκε να μην υπάρξουν κυρώσεις για τις δυο συνεπιβάτιδες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με άνδρα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν εκεί, ο αστυνομικός διέταξε τον νεαρό να βγει από το όχημα, εκείνος δεν το έκανε, και στη συνέχεια άνοιξε ο ίδιος την πόρτα. Τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός ωστόσο το όπλο ήταν στη ζώνη και όχι στο χέρι του αστυνομικού.

Αλίαρτος: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου Χρήστου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αλίαρτος: Η δασκάλα του 17χρονου Χρήστου στο Eleftherostypos.gr

Μη μπορώντας να κρύψει τη βαθιά της λύπη, η δασκάλα του Χρήστου, όταν εκείνος φοιτούσε στο Γυμνάσιο, μίλησε στο Eleftherostypos.gr.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να προσδιορίσω τα συναισθήματα που νοιώθω. Μάλλον μοιάζει περισσότερα με αγωνία και απελπισία ότι αυτό το άδικο δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Προφανώς και υπάρχει πόνος.» λέει η κα. Περλεπέ ερωτηθείσα για τα συναισθήματα που νοιώθει μετά από αυτή την τραγωδία.

Η κα. Βασιλική Περλεπέ ήταν εκείνη που στεκόταν τα χρόνια που φοιτούσε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στο Γυμνάσιο, στο πλευρό του. Ήταν δασκάλα στο σχολείο, παιδαγωγός στη ζωή. Ήταν εκείνη που τον συμβούλευε και ζούσε από κοντά τον καθημερινό αγώνα ζωής προκειμένου να προσφέρει ολοένα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην οικογένειά του. Ο γιος της ήταν συμμαθητής του Χρήστου.

Όπως αναφέρει γνώριζε όλη την οικογένεια. «Γνώριζα την μητέρα, τον αδερφό του, τον Πάρη. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “αγόρι μου να είσαι καλά, να προσέχεις την οικογένειά σου”.» Ο πυροβολισμός αυτός τραυμάτισε βαθύτατα μία ολόκληρη οικογένεια.» θα πει η ίδια.

Αλίαρτος: Αναλυτικά η συνέντευξη της δασκάλας του Χρήστου Μιχαλόπουλου

Στην ερώτηση «τι είναι αυτό που θα θυμάστε από τον Χρήστο;» η απάντηση ήταν μία και ξεκάθαρη «τα δύο καθαρά μάτια του».

«Αυτό που μου έμεινε από το Γυμνάσιο που φοιτούσε ο Χρήστος, ήταν δύο καθαρά μάτια. Το παιδάκι ήταν δύο μεγάλα αθώα μάτια. Ένα παιδί βασανισμένο ήταν. Κατάφερνε μέσα από τις δυσκολίες της ζωής να βρίσκει χαρά στη ζωή με τους φίλους του, την κοπέλα του, τον αγώνα του. Όμως πέρασε πάρα πολύ δύσκολα.» θα πει η δασκάλα του 17χρονου.

Μιλώντας για την οικογένειά του θα εξάρει τη στάση των δικών του ανθρώπων και του ίδιου απέναντι στη ζωή. «Ήταν ένας συνεχής αγώνας ζωής» θα πει χαρακτηριστικά.

«Ο Χρήστος προερχόταν από μία πάμπτωχη οικογένεια που έδινε αγώνα ζωής με τεράστια αξιοπρέπεια. Ο πατέρας του, όσο ζούσε, νοίκιαζε χωράφια, καλλιεργούσε τη γη και πουλούσε οπωρολαχανικά. Μπορεί ο πατέρας του να ήταν Ρομά αλλά οι άνθρωποι είχαν ενταχθεί στον δικό μας τρόπο ζωής. Δεν είχαν ενοχλήσει ποτέ κανέναν άνθρωπο, ζούσαν ήσυχα. Η μητέρα ό, τι μπορούσε έκανε για την οικογένειά της. Άλλες φορές δούλευε με προγράμματα του Δήμου, άλλες πάλι καθάριζε σπίτια και σκάλες.» συμπληρώνει.

Όσον αφορά τον Χρήστο η Κα Περλεπέ υποστήριξε ότι ήταν ένα βασανισμένο παιδί αλλά ζούσε τις στιγμές του. «Το παιδί από τη στιγμή που τελείωσε το γυμνάσιο γράφτηκε στο νυχτερινό ΕΠΑΛ και έκανε μεροκάματο. Ήταν πάντα εργαζόμενος. Έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την οικογένεια. Έδινε αγώνα ζωής. Οι εικόνες που είχε αυτό το παιδί ήταν εικόνες φτώχειας. Μέσα σε ένα σπίτι με τα βασικά μόνο και πολλές φορές χωρίς καν αυτά.».

Μάλιστα αποκάλυψε και μία λεπτομέρεια για την οικονομική κατάσταση που βρισκόταν η οικογένειά του λέγοντας ότι αδυνατούσαν ακόμη και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου.

«Την εποχή του κορονοϊού κάναμε, όπως γνωρίζετε, διαδικτυακά μαθήματα. Τα δύο αυτά αδέρφια δεν είχαν υπολογιστή στο σπίτι. Το σχολείο φρόντισε και τους έδωσε τα laptop και μάλιστα επειδή δεν είχαν ούτε τηλεφωνική σύνδεση, τους αγοράσαμε κάρτες τηλεφωνικές για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα. Τα παιδιά αυτά ήταν αδικημένα. Ζούσαν πάρα πολύ δύσκολα. Και μέσα σε όλο αυτό που πέρασαν έπρεπε να βιώσουν αυτή την τραγωδία. Ο ένας να τη βιώσει και ο άλλος να φύγει τόσο άδικα από τη ζωή.».

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που νοιώθει ο κάθε άνθρωπος που γνώριζε τον Χρήστο αλλά και αυτό που θα έπρεπε να νοιώθει ο κάθε άνθρωπος στο άκουσμα της είδησης ότι ένα παιδί χάθηκε. Θα έπρεπε όλοι να ταράζονται. Υπάρχουν πολλά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως.  Ο αδερφός του μου είπε ότι είναι χάλια. Η μαμά χάλια.» αναφέρει η κα. Βασιλική Περλεπέ.

Η Βασιλική Περλεπέ, πλέον διαμένει στην Κύπρο. Οι συμμαθητές επικοινωνούν μέσω social media. Ο γιος της έμαθε πρώτος το περιστατικό. Εκείνος, όπως και όλα τα παιδιά, λένε μεταξύ τους «μου έχει ραγίσει η καρδιά». Αδυνατούν να το πιστέψουν.

Κλείνοντας τη συζήτηση, η κα. Περλεπέ ήθελα να στείλει και ένα μήνυμα με αποδέκτη τα ΜΜΕ της χώρας μας. Η ίδια κατέκρινε τον στερεότυπο λόγο των ΜΜΕ λέγοντας ότι «με ενοχλεί να χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι με βάσει την ταυτότητά της, την καταγωγή τους, την ιδιαιτερότητά τους. Ο κάθε άνθρωπος έχει πρόσωπο και πρέπει να χαρακτηρίζεται με βάσει τις ενέργειές του, τις πράξεις του και τον αντίκτυπο που έχουν αυτές στην κοινωνία. Ο λόγος των ΜΜΕ είναι διχαστικός, καθώς προκαλεί ρατσισμό.».

Αλίαρτος: Το ανατριχιαστικό μήνυμα της δασκάλας του στο Eleftherostypos.gr

Συγκλονισμένη είναι τοπική κοινωνία της Αλιάρτου αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο με το χαμό του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Η καθηγήτριά του κα. Βασιλική Περλεπέ έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον μαθητή της. «Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.» θα γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στα  social media. Όπως μας αναφέρει, ο γιος της ήταν συμμαθητής με τον Χρήστο στο σχολείο που φοιτούσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βασιλικής Περλεπέ

«Αυτό το παιδί ήταν αθώο θύμα της βίας της βίας της εξουσίας του κράτους. Ήταν ένα αθώο, χρυσό παιδί, αγωνιστής της ζωής από μικρή ηλικία. Τα ΜΜΕ, ντροπή τους, αποκάλεσαν στο ενημερωτικό δελτίο τους αυτό το αθώο παιδί Ρομά. Ντροπή τους.

Αυτό το παιδί έχει όνομα, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Λέγεται Χρήστος Μιχαλόπουλο, ήταν μαθητής μου, συμμαθητής του γιου μου. Η δολοφονία του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Καλό παράδεισο να έχεις Χρήστο, σου ζητάμε συγγνώμη για τον κόσμο που σου έτυχε να γεννηθείς και να ζήσεις.

Σου ζητάμε συγγνώμη γιατί λίγα έχουμε κάνει ως κοινωνία για να είναι δικαιότερος. Μόνο να απαιτήσουμε να αποκατασταθεί το δίκιο για σένα, αγόρι μου γλυκό!

Για την οικογένειά σου δεν έχω λόγια παρηγοριάς. Είναι πάνω από τη δύναμη της ψυχής μου.

Περλεπέ Βασιλική,

Εκπαιδευτικός στο σχολείο που φοίτησες.

Αλίαρτος: Αναβρασμός στην περιοχή – Τι λένε οι κάτοικοι

Το Eleftherostypos.gr επικοινώνησε με κατοίκους της περιοχής και όλοι είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για τον άτυχο 17χρονο.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Χρήστος μας. Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα σαν οικογένεια. Τους σεβόμασταν και μας σέβονταν. Μπορεί ο μπαμπάς του να ήταν Ρομά αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Οι γονείς του είναι βιοπαλαιστές, ήρωες της καθημερινότητας, απλοί άνθρωποι.» θα πουν αρκετοί συμπολίτες του Χρήστου.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ