Παρασκευή 09.06.2023

«Βιαστής αυτός ο κούκλος;»

Μιχάλης Μαρδάς

Όλες αυτές τις ημέρες που έχει βγει στο προσκήνιο η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη, έχουν γραφτεί πάρα πολλά αλλά θα ήθελα να σταθώ σε αυτά που γίνονται στα social media.

Και δεν αναφέρομαι στους τυφλωμένους από τις κομματικές προτιμήσεις, αλλά από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που θέλησαν να τοποθετηθούν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Εντύπωση προξενεί η στάση πολλών γυναικών! «Αυτός ο κούκλος χρειάζεται να βιάσει;» ή «δεν μπορεί να είναι βιαστής ο πόθος κάθε γυναίκας» είναι μερικές από τις ατάκες που γράφτηκαν και ειπώθηκαν.

Ο Γιάνης, η Δήμητρα και η άμυνα της κάλπης

Ξεπερνώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση την οποία θα διερευνήσει η δικαιοσύνη, θα πρέπει να σταθούμε στο μήνυμα που εκπέμπεται. Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ο βιαστής πρέπει να έχει… ταμπέλα στο πρόσωπο και να είναι άσχημος; Ο άνδρας ή η γυναίκα που έχει κακοποιητική συμπεριφορά δεν πρέπει να συνδυάζεται με την εξωτερική εμφάνιση. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ώστε να μην δίνονται άλλοθι σε επίδοξους εγκληματίες.

Επαναλαμβάνω ότι οι συγκεκριμένες ατάκες επί το πλείστον έχουν εκφραστεί από γυναίκες και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Αν μία γυναίκα αδυνατεί να έρθει στη θέση μιας άλλης που δέχεται βία και ψάχνει να βρει δικαιολογίες, τότε κάτι έχει πάει πολύ στραβά.

Κοντολογίς, η κακοποιητική συμπεριφορά κάθε είδους δεν φαίνεται από το αν ο θύτης έχει όμορφα ή άσχημα χαρακτηριστικά καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η εσωτερική ασχήμια είναι εκείνη που έχει σημασία.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ