Παρασκευή 09.06.2023

Βατικανό: Αντρας εισέβαλε με το αυτοκίνητό του – Επεσαν πυροβολισμοί

Χωροφύλακες πυροβόλησαν κατά του αυτοκινήτου που οδηγούσε σαραντάχρονος και εισέβαλε στο Βατικανό, φτάνοντας μέχρι την αυλή του Σαν Ντάμαζο.

Ανδρας σαράντα ετών, σε «διαταραγμένη ψυχική κατάσταση» σύμφωνα με τις αρχές, εισέβαλε χωρίς άδεια με το ΙΧ αυτοκίνητό του στο Βατικανό, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης (στη φωτογραφία αρχείου του AP/Andrew Medichini), επάνω, η είσοδος της Αγίας Αννας στο Βατικανό).

Πυροβολισμοί

Μπήκε στο κρατίδιο από την κεντρική είσοδο της Αγίας Αννας και ανέπτυξε ταχύτητα όταν ελβετοί φρουροί και χωροφύλακες διαπίστωσαν ότι δεν διέθετε άδεια.

Χωροφύλακας του Βατικανού πυροβόλησε στα λάστιχα του αυτοκινήτου, πετυχαίνοντας τον προφυλακτήρα.

Ο σαραντάχρονος συνέχισε να οδηγεί το όχημα με ταχύτητα και έφτασε μέχρι την αυλή του Σαν Ντάμαζο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται προσκεκλημένους και επισκέπτες του.

Ακινητοποιήθηκε

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τη χωροφυλακή του Βατικανού και υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση. Στη συνέχεια, μετήχθη σε κελί στην έδρα της χωροφυλακής του Βατικανού.

Η φύλαξη στην είσοδο στο μοναστήρι της Αγίας Μάρθας, στο οποίο διαμένει ο πάπας Φραγκίσκος, ενισχύθηκε και οι πόρτες του έκλεισαν ήδη προτού συλληφθεί ο οδηγός, μόλις το αυτοκίνητο παραβίασε τον έλεγχο στην πύλη της Αγίας Αννας.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ