Κυριακή 17.10.2021

Βασίλης Λεβέντης: Παραμένει διασωληνωμένος – «Έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις»

ιασωληνωμένος παραμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που νοσηλεύεται με κορονοϊό στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Ο Βασίλης Λεβέντης μέρα μετά την αποσωλήνωσή του, «παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της αναπνευστικής του λειτουργίας» και «κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του». Έτσι από τις 29 Σεπτεμβρίου παραμένει διασωληνωμένος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαγνώστηκε με κορονοϊό τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε λάβει οδηγίες για νοσηλεία κατ’ οίκον, στις 25 Σεπτεμβρίου μετέβη στον Ευαγγελισμό σε πιο σοβαρή κατάσταση αλλά δυο ώρες μετά την εισαγωγή του, η υγεία του επιδεινώθηκε και είχε διασωληνωθεί.

Ο Βασίλης Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο επειδή φοβόταν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, Αναστασία Μεντεσίδου, ο Βασίλης Λεβέντης καθυστετούσε να εμβολιαστεί «γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών».

«Είμαστε λελογισμένα αισιόδοξοι»

Μιλώντας στο MEGA, ο αδερφός του κ. Λεβέντη σημείωσε:

«Είναι διασωληνωμένος και τις επόμενες ώρες θα προσπαθήσουν οι γιατροί να τον αποσωληνώσουν για να δούμε αν αναπνέει μόνος του. Είναι σταθερός, έχουμε μια λελογισμένη αισιοδοξία. Νομίζω θα έχουμε καλή εξέλιξη».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ