Κυριακή 04.12.2022

Βασικά Σημεία της Συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπρόεδρου της Βουλής στο Κανάλι 1 και τους 90,4 fm

«Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε χθες ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έκαναν «κωλοτούμπα»: ήρθαν δηλαδή σε αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ. Τόσο καιρό επικαλούνται το απόρρητο, τώρα με το νέο ν/σ μας λένε ότι δεν υπάρχει απόρρητο και προβλέπουν ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά τα 3 έτη. Δηλαδή όλη τους η έννοια, στην Κυβέρνηση, είναι να μη μάθουμε πριν τις εκλογές για ποιο λόγο έγιναν όλα. Επειδή λοιπόν, εμείς έχουμε κινηθεί απόλυτα θεσμικά στο πλαίσιο μέχρι ώρας, γι’ αυτό μπορούμε και τους λέμε ανοιχτά ότι κάνουν «κωλοτούμπα». Όλο αυτό είναι μια αθλιότητα που παλεύουν να καλύψουν. Δικαιωνόμαστε για την κουλτούρα και τη φιλοσοφία που έχει η παράταξή μας απέναντι σε τέτοια μεγάλα ζητήματα. Γιατί εμείς τα μεγάλα ζητήματα δεν τα βλέπουμε ως ένα μέσο για να κερδίσουμε πολιτικά οφέλη αλλά ως μια αφορμή να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της δημοκρατίας μας. Έτσι έχουμε αντιμετωπίσει και το θέμα των υποκλοπών, για αυτό και ο χρόνος είναι υπέρ μας σε αυτή την υπόθεση.

· Ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, είναι κατανοητό ότι δε γίνεται να πάμε σε εκλογές και να μην ξέρουν οι πολίτες για ποιο λόγο έγινε η παρακολούθηση. Τον παρακολουθούσαν μόνο κατά το χρονικό διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές. Επομένως, όλοι έχουμε καταλάβει το λόγο της παρακολούθησης. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα μπορούσε να συγκυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης με κάποιον που είναι κατάσκοπος των Τούρκων; Γιατί αυτός είναι που ζητάει συγκυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ.

· Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μέχρι τώρα έχουμε φερθεί με καθαρότητα και διαφάνεια σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποκλοπές. Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, βγάζοντας τις λίστες με τους φερόμενους ως παρακολουθούμενους, καλώς την κάνουν και κρίνονται για αυτήν. Όποιος έχει στοιχεία πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας: η κουλτούρα που έχουμε ως παράταξη αλλά και ως πρόσωπα. Εμείς ακολουθούμε τις διαδικασίες, διαχρονικά, δεν επιλέγουμε τη δημοσιότητα και την επικοινωνία έναντι των θεσμών.

· Αυτό αποδεικνύεται και τώρα: άκουσα χθες έναν Υπουργό της ΝΔ να λέει ότι οι Συριζαίοι είναι τουρκόφιλοι, μιλώντας μάλιστα για τον απλό κόσμο. Τα ίδια έκανε παλιά και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν χαρακτήριζε ως γερμανοτσολιάδες ένα πολύ μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου. Πίστευα ότι αυτά τα φαινόμενα τα είχαμε προσπεράσει, φοβάμαι όμως ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται άνευ ουσίας για να μη φαίνεται ότι ψηφίζουν τα ίδια πράγματα και υποστηρίζουν τα ίδια συμφέροντα. Δεν υπάρχει καλύτερος πελάτης της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ