Παρασκευή 14.06.2024

Βαρουφάκης: Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές!

«Όχι! Το λέω με βαριά καρδιά» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης στη σχετική ερώτηση του Σπ. Λάμπρου και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αβγό του φιδιού που είχε εκκολαφθεί, αλλά αυτά παθαίνουμε… όταν η Αριστερά αποτυγχάνει να οργανώσει την αντίσταση στη λεηλασία των πολλών σε περίοδο κρίσης, το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ακόμη ότι «δεν είναι ποτέ λύση στο όνομα να καταπολεμήσεις ένα κόμμα που μάχεται τη Δημοκρατία «να ακρωτηριάσεις την ίδια τη Δημοκρατία».

Mίλησε επίσης για «διαφήμιση» από πλευράς κυβέρνησης στο κόμμα Κασιδιάρη, που βοήθησε να έχει ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που το φέρνουν στη Βουλή, «φέρνοντας εδώ και δύο μήνες τη μία ανόητη τροπολογία μετά την άλλη, μεγαλύτερη διαφήμιση δε θα μπορούσε να έχει ο κ. Κασιδιάρης», όπως ισχυρίστηκε. «Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες» τόνισε.

Στη θέση του για την ανάγκη μείωσης του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 14-15% από το 24%, ακόμα και αν απειληθεί η χώρα με κλείσιμο των τραπεζών αναφέρθηκε επίσης ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπως και στο ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δε θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση σε καμία των περιπτώσεων. Για να υπάρξει ο προοδευτική διακυβέρνησης πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα»

Δεν είμαστε Γερμανία τόνισε, επισημαίνοντας ότι το χρονικό πλαίσιο των 3 ημερών για τις διερευνητικές εντολές, δεν αρκεί για μία προγραμματική συμφωνία.

«Ο κ. Τσίπρας λέει πηγαίνετε στον κόσμο σας και μετά ελάτε να με κάνετε πρωθυπουργό για μην κάνω τίποτε από αυτά. Ε, όχι, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια» σχολίασε σχετικά με το θέμα της συνεργασίας.

«Το προφανές θα ήταν να είναι 15-16% ο ΦΠΑ στην Ελλάδα. Όταν ρωτάς τον κ, Σταϊκούρα και τον κ. Τσακαλώτο μακριά από τις κάμερες συμφωνούν ότι είναι μεγάλος ο ΦΠΑ αλλά δεν τους αφήνουν. Μα αυτοί δε λένε ότι έφυγαν οι τροϊκανοί;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με το ίδιο θέμα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε ότι «ρήξη σημαίνει συμφωνούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 24% στο 15%. Όταν τους το λέμε απαντούν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα κλείσουν τις τράπεζες, αλλά ας το κάνουν».

«Επειδή το ΜέΡΑ25 μπαίνει στη Βουλή και θα είναι ισχυρό, δε θέλουν να ακουστεί η άποψή μας και ξεκινούν την προπαγάνδα ότι θα κλείσουμε τις τράπεζες» τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ χαρακτήρισε «ανοησίες» ότι το «σχέδιο Δήμητρα» σημαίνει έξοδο από το ευρώ.

«Σε ευρώ θα είναι οι συναλλαγές. Το σχέδιο Δήμητρα το έχουμε δουλέψει χρόνια τώρα… θα είναι αμοιβαία επωφελές για ιδιώτες και Δημόσιο… Η δαιμονοποίηση οφείλεται στα 2 δις ευρώ που κερδίζουν οι τράπεζες από τις προμήθειες των συναλλαγών» υποστήριξε.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει σχέδιο για έξοδο από το ευρώ αλλά για την περίπτωση που χρειαστεί. «Βεβαίως έχουμε σχέδιο για δραχμή αλλά αν χρειαστεί… Αυτό είναι σαν να κατηγορείς έναν πυροσβέστη ότι θέλει τη φωτιά επειδή έχει σχέδιο να τη σβήσει» επισήμανε.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ