Πέμπτη 27.01.2022

Τζανάκης: Σε κάποιες χώρες μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων υπήρξε αύξηση

Ο καθηγητής τόνισε πως οι αριθμοί που καταγράφονται αυτές τις ημέρες θα πρέπει να εξεταστούν με προβληματισμό και ευχήθηκε «να αντανακλούν την πραγματικότητα».

Μπορεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες να είναι μικρότερος, αλλά οι ειδικοί συνεχίζουν να είναι αρκετά επιφυλακτικοί. Έτσι, σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Ειδικότερα, ο καθηγητής τόνισε πως οι αριθμοί που καταγράφονται αυτές τις ημέρες, θα πρέπει να εξεταστούν με προβληματισμό και ευχήθηκε «να αντανακλούν την πραγματικότητα».

«Προερχόμαστε από ένα σχεδόν τετραήμερο αργίας και μαζί με το “Διομήδη” που κάνει πολύ κόσμο να μην πάει να εξεταστεί αν έχει συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα και όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε μια μη αντιπροσωπευτική εικόνα των κρουσμάτων», σημείωσε ακόμη ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Να ευχηθούμε να είναι αυτή η πραγματικότητα και να έχουμε μια πρόωρη επιπέδωση της καμπύλης, αν και σε άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση» , κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ