Κυριακή 02.04.2023

Τσιάρτας: Χαμός στο Twitter μετά την «αποκήρυξη» από τη μητέρα και την αδερφή του – «Δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του»

Οι περισσότεροι χρήστες αξιοποιούν τη δημόσια «αποκήρυξη» του Βασίλη Τσιάρτα από την οικογένειά του για να «παίξουν» με τη φράση «δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του»

Στις πρώτες θέσεις των trends στο ελληνικό Twitter βρίσκεται ο Βασίλης Τσιάρτας, μετά τη δημόσια δήλωση της μητέρας και της αδερφής του ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του έπειτα από την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με το κόμμα του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Οι περισσότεροι χρήστες αξιοποιούν τη δημόσια «αποκήρυξη» του Βασίλη Τσιάρτα από την οικογένειά του για να «παίξουν» με τη φράση «δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του».

Όπως αναρωτιέται ένας από τους χρήστες του Twitter, «Ξέρεις καλύτερα, Ψηφοφόρε, τον Βασίλη Τσιάρτα από τη μάνα του. Αν όχι; Τότε εσύ γιατί θα τον ψηφίσεις, ενώ αυτή όχι;».

«Αυτό που έκανε η οικογένεια του Τσιάρτα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να κάνει κάθε οικογένεια που βλέπει ένα μέλος της να καταντά έτσι. Τους ανθρώπους που αγαπάς τους προστατεύεις με την αλήθεια και όχι με χάδια», σημειώνει ένας δεύτερος, με έναν τρίτο να σχολιάζει «Αν ζούσε ο Μπρεχτ θα έγραφε το “Μάνα Τσιάρτα, κουράγιο”».

Στη δήλωσή τους η μητέρα του Βασίλη Τσιάρτα, Σοφία, και η αδερφή του, Ελευθερία, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω (σ.σ.: του Τσιάρτα) και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό».

Εξηγώντας την απόφασή τους αυτή, η μητέρα και η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα αναφέρουν στη δήλωσή τους ότι «ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας, Αναστάσιο Τσιάρτα, και την οικογένειά του».

Η δήλωση της μητέρας και της αδερφής του Βασίλη Τσιάρτα

Αναφορικά με τη δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου
Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά τη συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας, Αναστάσιο Τσιάρτα, και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση
Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα
Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ