Σάββατο 24.09.2022

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Νέα μεταμεσονύχτια υπέρπτηση τουρκικού UAV στη νησίδα Γλάρος

Υπέρπτηση στα 19.000 πόδια πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά μέσα στη νύχτα η Τουρκία με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της, αυτή τη φορά στη νησίδα Γλάρος.

Οι Τούρκοι τραβούν στα άκρα το σχοινί των προκλήσεων αφού τουρκικό UAV, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτη, προχώρησε σε νέα υπέρπτηση στη νησίδα Γλάρος, ανατολικά της Κινάρου, στα 19.000 πόδια (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Evren Atalay/Anadolu).

Και το απόγευμα

Είχε προηγηθεί το απόγευμα μια υπέρπτηση στις νησίδες Καλόγεροι, στο κεντρικό Αιγαίο και ακόμη μια το βράδυ στην Κίναρο.

Και οι δύο υπερπτήσεις έγιναν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Αν τολμά»

Να σταματήσει τα λόγια και να κάνει πράξεις κάλεσε χθες Τρίτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η αντιπολίτευση στην Τουρκία, που επιχειρεί να κινηθεί σε ακόμα πιο επιθετικούς τόνους από τον τούρκο πρόεδρος, εντείνοντας τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας.

Μετά τη Μεράλ Ακσενέρ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικεφαλής του CHP, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, προκάλεσε ξανά τον Ερντογάν «αν τολμά να πάει να πάρει τα νησιά».

Οι υψηλοί τόνοι εναντίον της Ελλάδας που υιοθετούνται και από την αντιπολίτευση, καθιστούν μία «αναδίπλωση» Ερντογάν ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη αφού το πλαίσιο που ο ίδιος δημιούργησε είναι ασφυκτικό.

«Δεν είμαστε σαν αυτούς, όχι κύριε, ερχόμαστε αμέσως. «Μπορεί να έρθω το πρωί… κλπ.». Τι είπε ο Ετζεβίτ; Ο στρατιωτικός προσγειώθηκε, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργού και είπε «ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο». Είχε τελειώσει» είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: in.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ