Παρασκευή 19.07.2024

Τοξικός λαϊκιστής… ήταν, είναι και θα είναι

Πώς τα φέρνει ο χρόνος και γίνονται πράγματα απίστευτα! Ποιος θα το έλεγε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα διοργάνωνε Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εξέχοντες προσκεκλημένους τον ΓΑΠ και τον Ολάντ.

ΚΑΙ τώρα τι έρχεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες; Να εξυμνήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια η νέα ηγεσία των Σκοπίων; Να μας δώσει μαθήματα περί βιώσιμης ανάπτυξης; Οταν κατά την τετραετία που κυβέρνησε υπερφορολόγησε ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε, ενώ κυνηγούσε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία; Να μας μιλήσει για Κράτος Δικαίου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει ως βασική ιδεολογία τον πολακισμό;

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει τρόπο να κάνει comeback. Μιλάει για συγκλίσεις και συνεργασίες στην Κεντροαριστερά. Βλέπει ότι ούτε ο Κασσελάκης ούτε ο Ανδρουλάκης μπορούν να πάνε πάνω από 15% και ονειρεύεται.
ΑΛΗΘΕΙΑ, πιστεύει ότι εκείνος μπορεί να πιάσει κάτι παραπάνω σε εθνικές κάλπες; Δεν έχει κατανοήσει τίποτε από όσα συνέβησαν την περίοδο 2015-2023. Γιατί βρέθηκε από το 36% στο 17%. Και πως αν καθόταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πήγαινε ακόμα πιο κάτω. Δεν έχει καταλάβει πως πλέον τον έχει ξεπεράσει η εποχή. Πως δεν πουλάνε πια η τοξικότητα και η λαϊκιστική ρητορική. Ούτε, βέβαια, ο «σανός» με φαντασιακές λύσεις τύπου «σκίζω με έναν νόμο και ένα άρθρο» την ακρίβεια, όπως τα Μνημόνια πριν από δέκα χρόνια.

ΟΙ πολίτες εξαπατήθηκαν. Και το θυμούνται πολύ καλά. Οποιο περιτύλιγμα και να επιχειρήσει να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, για να επανέλθει στα πράγματα, πάντοτε θα τον στοιχειώνει το καταστροφικό 2015. Και αν τελικά αποφασίσει να επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό, να ετοιμάζεται για νέες πανωλεθρίες.

πηγή e.t.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ