Πέμπτη 11.08.2022

Τουρκία: Οι ΗΠΑ κάνουν ασκήσεις στην Ελλάδα με τα F-35 που δεν μας δίνουν – Ενόχληση για την «Οργή του Ποσειδώνα»

Στο Haber Global σχολίασαν με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών.

Tην ενόχληση της Άγκυρας αποτυπώνουν τα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ για τη μεγάλη, κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Στην άσκηση, συμμετέχουν 10 μαχητικά F-35 και 14 μαχητικά F-15.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, εκφράζουν δυσαρέσκεια που σε μια περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι Αμερικάνοι προχωρούν σε μια κοινή άσκηση με F-35 τα οποία δεν δίνουν στην Τουρκία, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα στην τηλεόραση του Haber Global σχολίασαν με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης «Όργη του Ποσειδώνα», καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών.

«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35  τα οποία δεν μας τα έδωσαν», «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία ‘’η οργή του Ποσειδώνα’’ .Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», σχολιάζει η Σαγνιούρ Τεζέλ παρουσιάστρια του ΗΑΒΕR GLOBAL.

Τη στιγμή που όλα δείχνουν πως δύσκολα η Τουρκία θα ξεπεράσει τον σκόπελο του αμερικανικού κογκρέσου για να μπορέσει να αγοράσει μαχητικά F-16 και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα, στην Τουρκία είναι πιο εύκολο να ρίξουν την ευθύνη στα …. λόμπι ελλήνων και ελληνοκυπρίων στις ΗΠΑ.

«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο ‘’όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία’’. Ο μόνος τους στόχος να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Κι αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας. Τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά λόμπι έκαναν προπαγάνδα καθώς ο μόνος τους στόχος είναι να εμποδίσουν την πώληση των συγκεκριμένων μαχητικών», μετέδωσε το CNN Turk.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ