Τρίτη 27.09.2022

Τοκογλύφοι απήγαγαν, απείλησαν και χτύπησαν 23χρονο

Υπόθεση εκβίασης, τοκογλυφίας και αρπαγής σε βάρος 23χρονου εξιχνιάσθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν δύο άτομα, 21 και 30 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών συνεργών τους, 21, 24 και 25 ετών, για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ο παθών αποπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση το συνολικό χρηματικό ποσό, ενώ δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δεύτερο οπότε και οι δράστες του απηύθυναν απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου ο 21χρονος συλληφθείς με τον 24χρονο προσέγγισαν τον παθόντα έξω από το σπίτι του και τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του με χρήση σωματικής βίας σε όχημα με οδηγό τον 25χρονο συνεργό τους.

Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Σε προκαθορισμένη συνάντηση, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προσήλθαν ο 21χρονος με τον 30χρονο για να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 21χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 940 ευρώ, το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα, ένα αεροβόλο όπλο, δέκα αμπούλες αερίου και 500 βολίδες αεροβόλου, φυσίγγια πυροβόλου και πολεμικού όπλου, μικροποσότητα κοκαΐνης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ