Πέμπτη 23.05.2024

Το συγκλονιστικό βίντεο για το bullying – «Μίλα, μπορείς»

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αλλά και την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr στην οποία θα μπορούν μαθητές και γονείς να υποβάλουν αναφορές για τα περιστατικά, παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε ένα συγκλονιστικό σποτ κατά του bullying.

«Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά. Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί. #StopBullyingGR #MilaMporeis» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην περιγραφή του βίντεο.

 

Ποιος μπορεί να κάνει την αναφορά

Οποιοσδήποτε μαθητής/τρια δευτεροβάθμιας που έχει δεχθεί bullying ή ο γονέας/κηδεμόνας μαθητών/τριών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πώς κάνεις μια αναφορά

Δίνεις τα στοιχεία σου, συμπληρώνεις ένα απλό ερωτηματολόγιο και αναφέρεις το περιστατικό που σε αφορά.

Τι γίνεται στη συνέχεια

Οι αιτήσεις φτάνουν στην αντίστοιχη σχολική μονάδα και σε τετραμελή ομάδα δράσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι προσεγγίζουν το εκάστοτε περιστατικό σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ