Τετάρτη 21.02.2024

Το σενάριο υποψηφιότητας της Ελένης Βαρβιτσιώτη, η διαχρονική ”προσφορά” Πολάκη στον Μητσοτάκη, το 14,9% του ΠΑΣΟΚ και η κούρσα διαδοχής Ανδρουλάκη

Πολιτικός Καφές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εσχάτως έχει ψυχρανθεί και με πασίγνωστο δημοσκόπο, τον οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσε γκουρού

 

Κούρσα διαδοχής για τον Ανδρουλάκη

Αποστάσεις από γνωστό δημοσκόπο

Και μιας και αναφέρθηκα στον πρόεδρο Ανδρουλάκη, να σας πω ότι από μια σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εσχάτως έχει ψυχρανθεί και με πασίγνωστο δημοσκόπο, τον οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσε γκουρού. Οι δυο άνδρες παρεξηγήθηκαν όταν ο δημοσκόπος άρχισε να περιγράφει την πραγματικότητα στον Ανδρουλάκη, όπως αυτή προέκυπτε από τα ευρήματα των πρόσφατων ερευνών. Πάντως, τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διακινεί εντός της Χαριλάου Τρικουπη μια έρευνα που δείχνει το κόμμα του να καταγράφει ποσοστό 14,9%.

Το σενάριο της υποψηφιότητας της Ελένης Βαρβιτσιώτη

Ένα από τα πολλά (ομολογώ) σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες μέρες στα δημοσιογραφικά (και όχι μόνο) γραφεία θέλει την οικογένεια Βαρβιτσιώτη να εκπροσωπείται στις προσεχείς ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, κυκλοφορεί εντόνως η φήμη σύμφωνα με την οποία κάποιοι θεωρούν πολύ πιθανή την υποψηφιότητα της πολύ καλής δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη με τη ΝΔ. Δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί καν η ίδια. Απεναντίας, γνωρίζω, και μάλιστα από πρώτο χέρι, ότι, εφόσον το αποφασίσει, θα είναι τυπική διαδικασία η συμμετοχή της.

Η διαχρονική «προσφορά» Πολάκη στον Μητσοτάκη

Το έχω ξαναγράψει και ίσως να κουράζει ότι έχω μια αίσθηση πως ο Πολάκης διατηρεί ανοικτό δίαυλο (μυστικό φυσικά) με τον Μητσοτάκη. Και κάθε φορά που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε δύσκολη θέση βγαίνει και κάνει μια επαναστατική δήλωση, μεταφέροντας την μπάλα από τα δύσκολα κοινωνικά μετωπα στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συνέβη και προχθές στην Αχαΐα, με τον αψύ Σφακιανό να επαναλαμβάνει το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας «ΣΥΡΙΖΑϊκής Δικαιοσύνης» κομμένης και ραμμένης στα μέτρα της Κουμουνδούρου. Την ώρα που επιβάλλεται το άνοιγμα Κασσελάκη στο πολιτικό Κέντρο, έρχεται ο Πολάκης και ανατινάζει κάθε προσπάθεια. Άντε τώρα να με πείσει ο οποιοσδήποτε ότι ο Παυλής δεν βάζει πλάτη στον συντοπίτη του Μητσοτάκη. Ουσιαστική και όχι στα λόγια.

Παρέλαση δημοσιογράφων στο Μαξίμου

Έντονη κινητικότητα καταγράφουν οι πηγές μου τις τελευταίες μέρες στην πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου. Συγκεκριμένα, μαθαίνω ότι εσχάτως υπάρχει μεγάλη προσέλευση διευθυντών, αρθρογράφων και λοιπών… δημοσιογράφων. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών περνούν και το κατώφλι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ