Τετάρτη 22.05.2024

Το ριάλιτι των «Κασελάκιανς»

Πάνος Αμυράς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι δεν «φτουράει» στα σοβαρά πολιτικά ζητήματα στήνει το δικό του σόου.

Αυτή τη φορά ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσει «ψηφιακά εφέ» για να αναπαραστήσει στο στούντιο μία τοποθεσία ή μία οικία, όπως συνήθως κάνει στην εκπομπή του στο Mega, προκειμένου να οπτικοποιεί τα ρεπορτάζ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν αυτός που ξενάγησε τον παρουσιαστή στο νέο σπίτι του στο Κολωνάκι, αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, και τον ενημέρωσε για τα μελλοντικά του σχέδια. Πότε για την επίπλωση και τη διαρρύθμιση και πότε για το γάμο με τον Τάιλερ στην Κρήτη, που δεν είναι τελικά γάμος αφού ήδη έχουν παντρευτεί στις ΗΠΑ και εάν θα χωράνε δωμάτια για τα παιδιά. Ταυτόχρονα «μάλωνε» τη συμπαθή σκυλίτσα Φάρλι επειδή έκανε δεξιόστροφες και όχι αριστερόστροφες κινήσεις κυνηγώντας την ουρά της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε αριστερός ούτε απλή απομίμηση του Τραμπ. Λειτουργεί ως πρωταγωνιστής σε ριάλιτι που ανοίγει στις κάμερες το σπίτι του και οι τηλεθεατές παρακολουθούν την καθημερινή του, πολυτελή συνήθως, ζωή «συμπάσχοντας» με τις ανησυχίες και τα προβλήματά του. Οι «Καρντάσιανς» είναι το πιο εμπορικό προϊόν του συγκεκριμένου είδους και ο Κασσελάκης επιχειρεί να διαμορφώσει το δικό του «σόου».

Προσοχή, δεν είναι αστείο το όλο εγχείρημα, ούτε επιτρέπεται να υποτιμηθεί ως τηλεοπτικό υποπροϊόν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι δεν «φτουράει» σε ζητήματα που απαιτούν σοβαρότητα και υπεύθυνες προτάσεις καταφεύγει στη δύναμη της εικόνας, πιστεύοντας ότι μπορεί να κερδίσει πόντους στο πολιτικό παιχνίδι μέσα από τη διαρκή υπερπροβολή της καθημερινότητάς του. Κινείται βάσει σχεδίου θέλοντας μέσω της τηλεοπτικής παρουσίας να λειάνει την οφθαλμοφανή πολιτική του ανεπάρκεια.

Γιατί όταν κλήθηκε από τον Ευαγγελάτο να απαντήσει σχετικά με τις παροχές των δισεκατομμυρίων ευρώ που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης έλεγε κάτι ακατάληπτα, που δεν έστεκαν στη λογική. Οταν ρωτήθηκε για το πόσες εταιρίες διαθέτει, εγκάλεσε τον παρουσιαστή ότι δεν είναι ο λογιστής του για να απαντήσει, όταν του ζητήθηκε να θέσει το στόχο για τις ευρωεκλογές πρώτα είπε ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι και με 10 μονάδες να χάσει θα είναι νίκη.

Τα όσα λέει και ξελέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν τον απασχολούν, ο ανερμάτιστος λόγος είναι μέρος του σόου, στοχεύει σε τηλεοπτικό κοινό και όχι να πείσει για την πολιτική του σοφία. Και, βέβαια, μέρος του παιχνιδιού είναι τα fake news και οι αστήρικτες κατηγορίες, σε αυτό ακολουθεί τα βήματα του Τραμπ.

Κατηγορεί τον Μητσοτάκη για τα «δεκάδες σπίτια του» και υποστηρίζει ότι δεν έχει ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» του, όταν η περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού εξετάζεται και δημοσιοποιείται σε ετήσια βάση από το 2004. Ο ίδιος βέβαια ακόμα δεν έχει απαντήσει ούτε για τις επιχειρήσεις του ούτε για το πόθεν έσχες του, ενώ δηλώνει ότι δεν τον νοιάζει να πληρώσει πρόστιμο εάν παραβίασε το νόμο για το δανεισμό του κόμματος από εταιρίες του στο εξωτερικό.

Αλλά, είπαμε, με τη σοβαρότητα ο Κασσελάκης έχει πάρει «διαζύγιο» προ πολλού, αλλιώς δεν θα ισχυριζόταν ότι μπορεί ταυτόχρονα και να μειώσει τους φόρους για όλους και το Δημόσιο να καλύψει τα έσοδά του από την αύξηση των φόρων στα «μερίσματα» των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Στέφανο, το ριάλιτι να συνεχίζεται και τα υπόλοιπα θα βρεθούν. Αλλωστε ο ίδιος ήταν που προσκάλεσε τον Ευαγγελάτο να ξαναπάει με τις κάμερες στο σπίτι του, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επίπλωση. Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να διαπιστώσουμε εάν η σκυλίτσα έμαθε να στριφογυρίζει αριστερά ή θα δεχθεί ξανά επίπληξη.

πηγή: Ε.Τ.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ