Τετάρτη 24.04.2024

Το αυγό του φιδιού δεν έχει χρώμα

Σάκης Μουμτζής

Με απλά λόγια όσοι «γεννήθηκαν την 17 Νοέμβρη» δε δικαιούνται να ανησυχούν για τα πρόσφατα γεγονότα της Πλατείας Αριστοτέλους. Ούτε όσοι σιώπησαν ή επιδοκίμασαν τον ξυλοδαρμό από δύο κουκουλοφόρους ενός 15χρονου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διότι φορούσε μπλουζάκι με το σήμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ή όσοι πέρασαν στα ψιλά την επίθεση που δέχτηκε φοιτητής, μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, από αγέλη αντιεξουσιαστών, γιατί στο σακίδιο του είχε φωτογραφία της Παναγίας.

Είναι γνωστό πως την Αριστερά την ενοχλεί η θεωρία των δύο άκρων. Την ενοχλεί διότι πρώτον, είναι ιστορικά αποδεδειγμένη και δεύτερον, διότι απομυθοποιεί το υψηλό ιδεώδες για το οποίο αγωνίζονται οι αριστεροί. Για να ενοχληθούν από τη δράση των «παιδιών» έπρεπε να προπηλακιστεί ο ηγέτης τους, ο Στέφανος Κασσελάκης, προχθές στη Θεσσαλονίκη. Δε ξέρω αν τώρα αντιλήφθηκαν πως το αυγό του φιδιού δεν έχει χρώμα. Το φίδι είναι πάντα φίδι και τόσα χρόνια το ζέσταιναν και αυτοί στον κόρφο τους. Να μην αναφέρω γεγονότα και ονόματα.

Τη μόνη αναφορά που κάνω στο παρελθόν αφορά το πώς αντιμετώπισε η Αριστερά σε Ιταλία και Ισπανία την ερυθρά τρομοκρατία και πώς την αντιμετώπισε στην Ελλάδα. Τεράστιες πορείες στις δύο χώρες κατά των τρομοκρατών, μια φραστική καταδίκη με μισόλογα και πολλά ελαφρυντικά, στην Ελλάδα.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτοί που επιτέθηκαν στους δύο τρανς σε τίποτα δε διαφέρουν από την αγέλη των κρανοφόρων «αντίφα» που επιτίθεται με λοστούς σε αντιφρονούντες. Η αγέλη έχει πάντα συμπεριφορά αγέλης. Έχει γραφτεί πως οι πλέον φασίστες είναι οι λεγόμενοι αντιφασίστες. Προπηλακίζουν, εκφοβίζουν, ξυλοκοπούν, επιτιθέμενοι 20 εναντίον ενός. Οι 10 «λαϊκοί αγωνιστές» που βιαιοπράγησαν κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου -και παραμένουν ατιμώρητοι- τι το διαφορετικό έκαναν από τους 15χρονους της Πλατείας Αριστοτέλους; Αφήνω στις αριστερές ψυχούλες την αναζήτηση ευγενών κινήτρων στη δράση των 10.

Υπήρξαν παρόμοιες αντιδράσεις σαν αυτές που είδαμε μετά τα γεγονότα της Πλατείας Αριστοτέλους σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν οι δράστες ήταν αντιεξουσιαστές ή περιθωριακές συλλογικότητες του «προοδευτικού» χώρου; Απεναντίας, πολλά ανάλογα περιστατικά δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας. Δεν υποβαθμίζω τη συγκεκριμένη επίθεση ενός ομοφοβικού όχλου, αρνούμαι όμως να κλείνω τα μάτια μου στα ανάλογα περιστατικά με θύτες αριστερούς. Όταν έναν τον κυνηγούν 20, ελάχιστα ενδιαφέρει ποιος είναι ο ένας και ποιοι είναι οι 20. Το θέαμα και το γεγονός είναι αποκρουστικό από μόνο του.

Για να μην το κουράζουμε το ζήτημα: ή καταδικάζεις τη βίαιη δράση των δύο άκρων ή οι επιλεκτικές ευαισθησίες προδίδουν την υποκρισία σου. Οι 15χρονοι της Πλατείας Αριστοτέλους πολύ εύκολα μπορεί να περάσουν στην απέναντι όχθη, καθώς οι δρόμοι επικοινωνίας υπάρχουν και είναι ανοικτοί. Το δείχνει η Ιστορία. Οι μέθοδοι είναι ταυτόσημες, το «όραμα» πολύ εύκολα αλλάζει.

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ