Παρασκευή 22.09.2023

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν -Η Μόσχα θα επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά, με έναν όρο

Πλοίο με σιτηρά, Φωτογραφία: apimages

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα τη θέση του αναφορικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών διά θαλάσσης μόνο εάν εφαρμοστεί το μέρος της που αφορά τη Ρωσία.

Επικοινωνία Πουτιν-Ερντογαν

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στο διπλωματικό πεδίο προκειμένου να αποκατασταθεί η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, ενώ του ζήτησε να αποφύγει την «κλιμάκωση». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Παράλληλα ο Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του «να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας». Εξάλλου ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε «τη σημασία της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας, την οποία χαρακτήρισε γέφυρα ειρήνης», κατέληξε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ