Τετάρτη 24.04.2024

Tη σκότωσε γιατί νόμιζε ότι τον απατούσε με τον γαμπρό τους – Κανένα ελαφρυντικό για τον συζυγοκτόνο

Ισόβια για 70χρονο πατέρα 5 παιδιών, που χτυπούσε και έβριζε χυδαία τη γυναίκα του και τελικά τη δολοφόνησε ενώ έδερνε και τα παιδιά του, τα οποία κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Εβδομηντάχρονος συνταξιούχος, πατέρας 5 παιδιών και παππούς, σκότωσε τη γυναίκα του γιατί πίστευε ότι τον απατούσε με τον γαμπρό τους, δηλαδή με τον άντρα της κόρης τους, και καταδικάστηκε σε ισόβια με μάρτυρες κατηγορίας τα παιδιά του.

Παρ’ όλα αυτά, ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, αν και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, για να μειωθεί η ποινή του, όμως οι αρεοπαγίτες δεν του έκαναν το χατίρι.

Ο 70χρονος, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Χίου, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση της συζύγου του και σε φυλάκιση 8 μηνών για οπλοχρησία. Οπως περιγράφεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, ο συνταξιούχος ήταν σκληρός άνθρωπος, χτυπούσε τη γυναίκα του, την έβριζε με χυδαίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, καθώς πίστευε, αλλά και διέδιδε στο περιβάλλον του, ότι έχει ερωτικές σχέσεις με τον άντρα της κόρης τους. Ανάλογα σκληρή και βάναυση συμπεριφορά είχε και προς τα παιδιά του, όπως αυτά τα ίδια κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Οπως αναφέρεται, τόσο στην εφετειακή όσο και στην αρεοπαγιτική απόφαση, ο 70χρονος, προτού δολοφονήσει τη γυναίκα του, «επανειλημμένως ισχυριζόταν και διέδιδε, ενώπιον τρίτων, περί της συζύγου του Κ.Μ., ψευδή περιστατικά, που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή της και δη, ότι αυτή διατηρούσε δήθεν εξωσυζυγική σχέση με τον σύζυγο της θυγατέρας τους, εξύβρισε αυτήν (Κ.Μ.) με τις λέξεις “καρ…”, “που…”, ενώ και παλαιότερα βιαιοπραγούσε κατά των τέκνων του, έχοντας πλειστάκις διαπράξει το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας και απειλής».

«Τρώγαμε ξύλο»

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατέθεσαν σε βάρος του συζυγοκτόνου τα ίδια του τα παιδιά, υπερασπιζόμενα την τιμή της αδικοχαμένης μητέρα τους.

oikogeniaki_via__2_

Ο ένας γιος του, ο οποίος ήταν παντρεμένος, κατέθεσε: «Ξύλο τρώγαμε από τον μπαμπά. Ενα βράδυ που έλειπε η γυναίκα μου από το σπίτι, άκουσα φωνές, με φώναξε ο μικρός μου αδελφός, κατέβηκα στο σπίτι των γονιών μου και είδα τους γονείς μου που μάλωναν. Μπήκα στο σπίτι και τους είπα “τι είναι αυτά τα πράγματα;”. Ο πατέρας μου, μου είπε “πίτσι πίτσι η μάνα σου με τον …”, εννοώντας τον γαμπρό μου, τον άντρα της αδελφής μου».

Επόμενος μάρτυρας, ο τρίτος γιος του δράστη, είπε στην κατάθεσή του: «Ο κατηγορούμενος είναι πατέρας μου. Εφαγα πολύ ξύλο από αυτόν τον άνθρωπο. Με είχε σακατέψει στο ξύλο. Δεν επιτρέπεται το ξύλο που της έδωσε».

Αλλη μάρτυρας ανέφερε: «Οταν πήγαν στην Αθήνα για να γεννήσει η κόρη τους το δεύτερο παιδί, ο κατηγορούμενος είπε στην κόρη του: “Μας κοροϊδεύουν, η μάνα σου τα έχει με τον …”, εννοώντας τον άντρα της», ενώ άλλη μάρτυρας κατέθεσε ότι «ο κατηγορούμενος είπε στην κόρη του ότι υποψιάζεται ότι η μάνα της έχει σχέση με τον άντρα της».

oikogeniaki_via__1_

Χωρίς καμία αφορμή

Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα περιστατικά που αναφέρθηκαν προκύπτει ο προπηλακισμός της άτυχης γυναίκας «με χυδαίες εκφράσεις και επονείδιστους χαρακτηρισμούς, οι ισχυρισμοί ψευδών περιστατικών για το πρόσωπό της, απειλές και βιαιοπραγία σε βάρος των τέκνων τους, περιστατικά που δεν καταγγέλθηκαν επίσημα τότε στις Αρχές, αλλά υποδηλώνουν πράξεις που έλαβαν χώρα πριν την τέλεση των εγκλημάτων του σε βάρος της άτυχης Κ.Μ., χωρίς, μάλιστα, την οποιαδήποτε αφορμή ή πρόκληση εκ μέρους της».

Ο καταδικασθείς προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ότι διατυπώνει εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης κ.λπ. Ολοι αυτοί οι λόγοι που επικαλέστηκε απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι.

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τους αρεοπαγίτες να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό το οποίο προβλέπει μείωση της ποινής εφόσον έως την ημέρα που διέπραξε το έγκλημα «έζησε σύννομα».

Οι αρεοπαγίτες, ομόφωνα, απέρριψαν ως αβάσιμο το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικού, καθώς ο 70χρονος πριν το έγκλημα είχε καταδικαστεί τέσσερις φορές αμετάκλητα για παραβάσεις του ΚΟΚ, για υγειονομική παράβαση, για παράβαση κανόνων διακίνησης και αγοράς προϊόντων, για παράβαση του νόμου περί εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ είχε διαπράξει τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και απειλής, εξύβρισης, βάναυσης κακοποίησης ζώων σκοτώνοντας δελφίνια και χελώνες κ.λπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Shutterstock

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ