Σάββατο 28.05.2022

Θεσσαλονίκη: «Θρίλερ» με αεροπορική πτήση, γυναίκα πέθανε στον αέρα

Έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της  μία 71χρονη Ολλανδή επιβάτιδα – Κατέληξε παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε αεροπορική πτήση που ξεκίνησε από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μια γυναίκα 71 ετών έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσγειωθεί αναγκαστικά,  στις 12:35 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου η ηλικιωμένη να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης που έγιναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο αεροδρόμιο, η γυναίκα κατέληξε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη είχε καταγωγή από την Ολλανδία και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, όλα έγιναν στην πτήση της Transavia που ξεκίνησε από το Ηράκλειο για το Άμστερνταμ.  “Το αεροδρόμιο ενημερώθηκε ότι υπάρχει ένα ιατρικό περιστατικό στην πτήση και ότι θα πραγματοποιηθεί μη προγραμματισμένη προσγείωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και έφτασαν δύο ασθενοφόρα τα οποία περίμεναν στην πίστα την προσγείωση του αεροπλάνου και μόλις παρέλαβαν την γυναίκα αποχώρησαν”, σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε σε αεροπλάνο Boeing 737-800 Winglets που εκτελούσε την πτήση HV 5724 της εταιρείας Transavia. Είχε αναχωρήσει από το Ηράκλειο περίπου στις 11.20 και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία» σχεδόν μία ώρα αργότερα.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ