Παρασκευή 22.10.2021

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – «Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο, μας έλεγαν ναζιστές»

Θεσσαλονίκη: Τη δική τους εκδοχή για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης καταθέτουν μαθητές του σχολείου.

Μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη σοκάρουν με τις περιγραφές των επεισοδίων με ομάδες φοιτητών που κατέφτασαν έξω από το σχολείο το πρωί της  Τρίτης (28/9/2021).

«Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο μας. Είμαι Γ’ Λυκείου, θέλω να δώσω πανελλήνιες και δεν γίνεται μάθημα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», ανέφερε μαθήτρια του ΕΠΑΛ στην ιστοσελίδα GRTimes.gr.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό των επεισοδίων έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα με σκοπό να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί επεισόδιο μικρότερης κλίμακας με μαθητές που δεν ανήκαν στον αριστερό χώρο.

«Ήρθαν τις προάλλες φοιτητές, ειρωνευόντουσαν τους μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές και κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν. Έτσι ήρθαν εδώ (σ.σ σήμερα το πρωί) για διαμαρτυρία«, ανέφερε 18χρονος μαθητής.

Απατώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα καδρόνια που κρατούσαν, είπε ότι γνώριζαν για τη σημερινή διαμαρτυρία και πως ήταν οπλισμένοι.

Όπως υποστηρίζουν μαθητές του ΕΠΑΛ με δηλώσεις τους, οι φοιτητές τους προκάλεσαν και εκείνοι αντέδρασαν.

«Ήρθαν κάποιοι κομμουνιστές, ανοίξανε πανό και άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Τότε μερικά παιδιά πήγαν και τους έδειραν και χύθηκαν αίματα…», ανέφερε άλλος μαθητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τραυματίστηκαν άτομα και από τις δύο πλευρές.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ