Σάββατο 21.05.2022

Θεσσαλονίκη : Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Εβραίων θυμάτων του ναζισμού από το ΣΥΡΙΖΑ – Βίντεο 21:00

Στεφάνια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”, με αφορμή τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση του ‘Αουσβιτς.

Σε δηλώσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για το ιστορικό φορτίο της πλατείας Ελευθερίας, καθώς από εκεί ξεκίνησε το “μαύρο Σάββατο” της 11ης Ιουλίου1942, το μαρτύριο και ακολούθησαν οι διωγμοί και η εξόντωση, στα ναζιστικά κρεματόρια, των Εβραίων της πόλης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Για την ανάγκη “δικαίωσης της μνήμης” με τη διεκδίκηση των οφειλών για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στην περίοδο της κατοχής, μίλησε ο πρώην βουλευτής, Τριαντάφυλλος Μηταφιδης και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του δήμου οφείλει να υλοποιήσει γρήγορα τη δέσμευσή της για την μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε χώρο μνήμης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν μπροστά στο μνημείο για μια ώρα μαζί με μέλη της νεολαίας, που κρατούσαν πανό με συνθήματα ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ