Τετάρτη 30.11.2022

Θέλουν το κεφάλι του Πιερρακάκη στο πιάτο!

Θανάσης Μαυρίδης

Στο στόχαστρό τους έχει μπει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Επειδή ο Κυριάκος είναι κεντρογενής και τους χαλάει το αφήγημα της … ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Επειδή ο Κυριάκος είναι από τους πλέον πετυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης. Επειδή θα ήθελαν κι εκείνοι να έχουν έναν Πιερρακάκη στην κυβέρνησή τους. Επειδή θέλουν να πάνε στις εκλογές μηδενίζοντας τα ψηφιακά επιτεύγματα της κυβέρνησης. Ποιοι; Όχι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητάμε. Θα ήταν παράλογο να μην θέλουν να «σκοτώσουν» τον καλύτερο αξιωματικό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς τον Κυριάκο Πιερρακάκη η κυβέρνηση θα είναι σίγουρα πιο φτωχή. Το ΠΑΣΟΚ νιώθει «προδομένο». Θεωρεί τον Κυριάκο δικό του παιδί και πολύ θα ήθελε να εξακολουθούσε να είναι. Ίσως δεν έχουν καταλάβει ότι στη γενιά του Κυριάκου το παλαιολιθικό στυλ του Νίκου Ανδρουλάκη δεν λέει και πολλά πράγματα. Αλλά όλα αυτά, τέλος πάντων, είναι τα αναμενόμενα. Τα λογικά. Το ενδιαφέρον ίσως κρύβεται από εδώ και πέρα…

Βρισκόμαστε στο και πέντε της έναρξης των έργων του ταμείου Ανάκαμψης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης διαχειρίζεται πολύ πετυχημένα μέχρι σήμερα όλο αυτό το «έργο» και παρά το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι θα ήθελαν περισσότερα ο καθένας για τον εαυτό του, δεν μπορούν να πουν κάτι σε σχέση με τον τρόπο που τους έχει διαχειριστεί η κεντρική εξουσία. Έχει δημιουργηθεί, λοιπόν, η αίσθηση σε κάποιους επιχειρηματικούς κύκλους ότι αν υπήρχε ένας άλλος υπουργός σε αυτό το υπουργείο θα είχαν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Και έχουν δίκιο! Οπότε, ο κ. Πιερρακάκης θα πρέπει να … απομακρυνθεί. Το αν οι ομάδες αυτές συμφερόντων έχουν τη συνδρομή και πολιτικών που θα έβλεπαν κίνδυνο για τα δικά τους συμφέροντα από τη δημοφιλία του κ. Πιερρακάκη, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.

Για τι ακριβώς κατηγορούν τον κ. Πιερρακάκη; Για μια αδιανόητη απόφαση του διοικητή των ΕΛΤΑ, όταν η εταιρεία αυτή εποπτεύεται από το Υπερταμείο! Σκεφτείτε, δηλαδή, τι θα ζητούσαν αν ο κ. Πιερρακάκης είχε πράγματι την ευθύνη…
Κι αυτό δεν είναι παράλογο. Θέλουν να τον εξαφανίσουν πολιτικά, να τον αναγκάσουν να ιδιωτεύσει. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr 

Πηγή: Liberal.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μας διαολοστέλνουν

30.11.2022 - 6:00 μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ