Πέμπτη 09.02.2023

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα παιδιά & τα εγγόνια θα σηκώσουν το φέρετρο

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος:  Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει τη Δευτέρα.

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες, με τα παιδια του να κουβαλάνε το φέρετρο, ενώ αποφασίστηκε και το τελετουργικό που θα ακολουθήσουν οι δικοί του άνθρωποι στην κηδεία.

Στα αποκλειστικά πλάνα φαίνονται ο Παύλος, ο Νικόλαος και τα παιδιά του Παύλου να σηκώνουν στα χέρια το φέρετρο, κάτι που αναμένεται να γίνει και στην κηδεία τη Δευτέρα. Είναι επιθυμία των παιδιών να κουβαλήσουν το φέρετρο στους ώμους τους και αυτό έκαναν και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επικήδειους θα εκφωνήσουν ο γιος του Παύλος, κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ένα ακόμη πρόσωπο. Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες, μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Δύο 24ωρα πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου οι προετοιμασίες  συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, εν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί το Τατόι για να επιθεωρήσει τις εργασίες στον χώρο που θα γίνει η ταφή.

Γύρω από το μνήμα όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς, συνεργεία φυτεύουν δέντρα και λουλούδια, ενώ τα μονοπάτια γύρω από το κοιμητήριο έχουν στρωθεί με χαλίκι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των υψηλών προσκεκλημένων.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου ασχολείται καθημερινά με τις λεπτομέρειες της κηδείας. Νωρίς το μεσημέρι οι γιοι του τέως βασιλιά Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος επισκέφθηκαν τη μητέρα τους Άννα Μαρία στο διαμέρισμα που ζούσε με τον Κωνσταντίνο τους τελευταίους 10 μήνες στη Βασιλίσσης Σοφίας. Μαζί τους ήταν και ένα από τα εγγόνια του.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ