Πέμπτη 09.02.2023

«Τέως βασιλιάς» Κωνσταντίνος: Η κηδεία του θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η ερχόμενη Δευτέρα στις 16 Ιανουαρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η ερχόμενη Δευτέρα στις 16 Ιανουαρίου.

Τα προβλεπόμενα

Νωρίτερα η Διαρκής Ιερά Συνόδος ανακοίνωσε τα εξής:

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκδοθεί νεότερη πιο λεπτομερής ανακοίνωση από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Αυτό που εξετάζεται έως αυτή την ώρα είναι ποια θα είναι η εκκλησία που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με επικρατέστερη την Μητρόπολη Αθηνών, καθώς αναμένονται πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό.

Αγκάθι

«Αγκάθι» παραμένει το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος την οποία αξιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου. Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι δύο: Είτε να υπάρξει «λαϊκό» προσκύνημα για λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης κάτι που η κυβέρνηση εμφανίζεται να απορρίπτει, είτε να γίνει σε κάποιον άλλο χώρο που θα ορίσει η οικογένεια του «τέως βασιλιά».

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την οικογένεια του Κωνσταντίνου με τις λεπτομέρειες της κηδείας. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι ο εκλιπών να ταφεί ως ιδιώτης.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ