Τετάρτη 22.03.2023

Τέμπη: Θα προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ ο δ/ντής της Νευρολογικής Κλινικής – Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί

Τέμπη: Την πρόθεσή του να προσβάλλει το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στην χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον Επιθεωρητή της Λάρισας, έκανε γνωστή ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Ν. Χαυτούρας, μέσω του δικηγόρου του.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Ν. Χαυτούρα, το πόρισμα θα προσβληθεί ως “μη νόμιμο και άκυρο”.

Θυμίζουμε ότι οι γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας τέθηκαν σε αναστολή και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης. Επίσης ο με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.
Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ