Κυριακή 02.04.2023

Τέμπη: Προσαγωγές δημοσιογράφων και οπερατέρ μετά από μήνυση του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου

Οι προσαγωγές έγιναν την ώρα που η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη είχε ξεκινήσει. Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έκανε μήνυση για προσβολή νεκρών…

Δυσάρεστες εικόνες στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, την ώρα που η απολογία του σταθμάρχη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη είχε ξεκινήσει. Τρεις δημοσιογράφοι και ένας οπερατέρ, μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά σε αστυνομικό τμήμα της πόλης. Αιτία για τις προσαγωγές, η μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Έκανε λόγο για προσβολή νεκρών από τους δημοσιογράφους και τον τεχνικό, με το θερμόμετρο της έντασης στο σημείο να ανεβαίνει.

Ακολούθησε έντονος διάλογος με δημοσιογράφους και στη συνέχεια ο δικηγόρος άρχισε να απειλεί με μηνύσεις. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έδωσε κάποια στιγμή εντολή σε συνεργάτη του, να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Υπέβαλε τις μηνύσεις για «προσβολή νεκρών» όπως φώναζε και τα 4 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Στο σημείο έφτασαν δύο περιπολικά με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους δημοσιογράφους και τον οπερατέρ να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα.

Η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας καθυστέρησε αρκετές ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος και ξεκίνησε τελικά λίγο πριν τις 14:00, ενώ ο σταθμάρχης είχε φτάσει πριν τις 09:30.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στα δικαστήρια νωρίτερα από τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί υπό δρακόντεια ασφαλείας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Στην αρχική δήλωσή του την Τετάρτη όταν και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορός του είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο μερίδιο που του αναλογεί.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 57 και από τις σορούς έχουν ταυτοποιηθεί οι 55.

Οι τελευταίες κινήσεις του σταθμάρχη

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία γίνονται γνωστά. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο σταθμάρχης Λάρισας λίγο ώρα τα τρένα συγκρουστούν στα Τέμπη (και συγκεκριμένα πριν φτάσει το τρένο στο σταθμό), είχε πάει να πάρει καφέ στην καφετέρια που υπάρχει μέσα στο σταθμό. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, μέσα στον σταθμό υπάρχει μία καφετέρια όπου, ένα τέταρτο πριν φτάσει ο συρμός, πήγε ο σταθμάρχης για να αγοράσει έναν καφέ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το βάθος της αποβάθρας και επέστρεψε στο πόστο του.

Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού στον σταθμό και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί ενώ τις επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στο καφέ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για οχλαγωγίες και μουσική στο σταθμό, σαν κάποιος να έκανε γλέντι, τη νύχτα της σύγκρουσης.

Πηγή: newsIT.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ