Τετάρτη 29.03.2023

Τέμπη: Ερωτήματα για την αναρρωτική που πήρε ο επιθεωρητής σταθμάρχης – Πληροφορίες ότι δεν πήγε στο νοσοκομείο

Ο επιθεωρητής σταθμάρχης την επομένη της τραγωδίας φέρεται να πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα από κρατικό νοσοκομείο

Δεν έχουν τέλος οι εξοργιστικές αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Οι τελευταίες επικεντρώνονται στον επιθεωρητή σταθμάρχη, τον άνθρωπο που έκανε τη λίστα με τις βάρδιες εκείνο το βράδυ. Τότε που κατέληξε μόνο ο καινούργιος σταθμάρχης στο πόστο του και φέρεται να έκανε το μοιραίο λάθος που στοίχισε 57 ζωές.

Ο επιθεωρητής σταθμάρχης, λοιπόν, την επομένη της τραγωδίας, πρωί πρωί, φέρεται να πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα από κρατικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το LiveNews, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να μην πήγε καν στο νοσοκομείο του Βόλου! Ότι μπορεί να μην πέρασε ποτέ από τα επείγοντα, τα εξωτερικά ιατρεία και να μην εξετάστηκε καν από γιατρό!

Ωστόσο, σύμφωνα με το Live News, με κάποιο «μαγικό» τρόπο πήρε άδεια ενός μήνα και μάλιστα το -αν μη τι άλλο ύποπτο- χρονικό διάστημα: μόλις λίγες ώρες μετά το δυστύχημα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια του επιθεωρητή σταθμάρχη πήρε… εντολή από προϊστάμενό του!

Το τι ακριβώς έχει συμβεί αναμένεται να διαλευκανθεί πολύ σύντομα, με εντολή του ίδιου του υπουργού Υγείας.

Την ίδια ώρα, στη γειτονιά του στον Βόλο ο ίδιος ο επόπτης είναι άφαντος. Οι γείτονες λένε ότι έχουν να τον δουν μία εβδομάδα. Βλέπουν μόνο τη σύζυγο και την κόρη του.

Ο γιατρός πάντως, που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια, στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ανέφερε πως ο επιθεωρητής σταθμάρχης τον επισκέφθηκε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σταθμάρχης δεν πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου απευθύνονται όλοι οι ασθενείς για κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι εξέτασε τον επιθεωρητή σταθμάρχη πριν του χορηγήσει την άδεια ενός μήνα, επιμένει ωστόσο ότι λειτούργησε ύστερα από παραίνεση συναδέλφου του που του έκανε εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» και μόλις χθες, όπως λέει, συνειδητοποίησε σε ποιον έδωσε την άδεια.

 Τι λένε οι πληροφορίες

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο LiveNews, τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι δεν υπήρξε κάποιο αιφνίδιο περιστατικό στην υγεία του επιθεωρητή σταθμάρχη. Να νιώσει, δηλαδή, κάποια αδιαθεσία και να πάει στο νοσοκομείο. Ο ίδιος αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα… Επικαλέστηκε, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα στη μέση για να πάρει αυτή την άδεια την επομένη της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο άνθρωπος ενδεχομένως να μην πήγε καν στο νοσοκομείο. Έψαξε τηλεφωνικώς τον νευροχειρουργό που γνώριζε, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να έδωσε εντολή μέσω τηλεφώνου σε άλλο γιατρό να δώσει άδεια αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή σταθμάρχη.

Όλα τα παραπάνω θα διερευνηθούν μετά τη σαφέστατη εντολή του Θάνου Πλεύρη να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στην υπόθεση. Και αν όντως δεν υπάρχουν εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι ο επιθεωρητής σταθμάρχης πήγε στο νοσοκομείο να εξεταστεί, θα έχουν κυρώσεις και οι γιατροί, που θα τεθούν σε αργία.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ