Τετάρτη 29.03.2023

Τέμπη: Ακόμα και ισόβια για τους εμπλεκόμενους στην τραγωδία

Περισσότερα σε λίγο…

Αντιμέτωποι ακόμα και με βαριά κακουργήματα ενδέχεται να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι έρευνες της δικαιοσύνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις αρμόδιες αρχές να έχουν βάλει στο κάδρο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που επισύρουν ποινές από πρόσκαιρη  κάθειρξη δέκα ετών μέχρι και ισόβια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης δίνει ήδη εξηγήσεις  ο σταθμάρχης ,παρουσία εισαγγελέα ,ενώ παράλληλα μεταβαίνει επί τόπου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει και την εποπτεία όλης της προανακριτικής διαδικασίας με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών όπου και αν αυτές ανήκουν με τη άσκηση ποινικών διώξεων σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνώνται μια σειρά από σοβαρά αδικήματα κακουργηματικoύ  χαρακτήρα  όπως είναι η διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος.
Το αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα και επισύρει – με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 χρόνια και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια. Επίσης, ερευνάται  εάν και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας προκύπτει ενδεχόμενος δόλος, γεγονός που αν που θεμελιωθεί  μπορεί να αναβαθμίσει την αξιόποινη πράξη και να την καταστήσει  κακούργημα.
Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ