Τετάρτη 16.06.2021

Τα ρέστα του έδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στο LIBE

Στην Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE) με αντικείμενο το υπό διαπραγμάτευση νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κ. Juan Farnando Lopez Aguilar, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Ρελάνς στην πρόταση κάποιων ευρωβουλευτών να στηρίζεται η Ελλάδα με τεχνική βοήθεια και να κρατά στο έδαφός της τους αιτούντες άσυλο, έκανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στη χθεσινή συνεδρίαση της LIBE . “Θέλετε να σας στηρίξουμε εμείς.;  Να δίνουμε εμείς την τεχνική βοήθεια και να κρατήσετε εσείς στο δικό σας έδαφος τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα;” τους είπε, αλλά απάντηση δεν πήρε. Το περιστατικό έχει τη σημασία του γιατί δείχνει ότι ναι μεν υπάρχουν σημεία σύγκλισης, υπάρχει όμως και μεγάλη απόσταση να καλυφθεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι διαπραγματεύσεις δεν προβλέπεται να καταλήξουν σύντομα.

Ταυτόχρονα αντιδράσεις υπήρξαν από κύκλους της αριστεράς, καθώς οι προτάσεις που τέθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου θεωρήθηκαν πολύ συντηρητικές. Οι συγκεκριμένες προτάσεις που ίσως θα έπρεπε κάποιος να τις θεωρεί δεδομένες στα αυτιά τους ακουγόντουσαν μακρινές, ουτοπικές και παράλληλα ανέφικτες. Μόνο όμως με τέτοιες προτάσεις θα μπορέσεις να δώσεις λύσεις σε τέτοιου μεγέθους προβλήματα όπως είναι το μεταναστευτικό. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κύριο Μηταράκη που η τοποθέτηση του μας κάνει υπερήφανους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ