Δευτέρα 15.07.2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγή» Ζαχαριάδη με Πολάκη – «Πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο»

Ο χώρος της Αριστεράς εξακολουθεί να βρίσκεται σε περιδίνηση με υψηλόβαθμα στελέχη και στον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούονται χωρίς έλεος κυρίως μέσω social media. Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό είναι η αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης έκανε μια ανάρτηση με την κάλεσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Διονύση Τεμπονέρα να πάνε στο ΠΑΣΟΚ, τους Κώστα Ζαχαριάδη, Αλέκο Φλαμπουράρη στη Νέα Αριστερά, τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αλλά και την Λιάνα Κανέλλη στη ΝΔ και τον Γιώργο Τσίπρα σπίτι του.

Τον στιχουργό υπερασπίστηκε ο Παύλος Πολάκης καθώς ο Κώστας Ζαχαριάδης τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το αντικείμενό του που είναι το τραγούδι.

«Όντως Κώστα η ιστορία έγραψε πως αν δεν είχες έρθει σε συννενόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα είχαμε δήμαρχο Αθηναίων το Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή» του έγραψε και ο Παύλος Πολάκης για να έρθει σήμερα (25/06/2024) ο Κώστας Ζαχαριάδης να με σκληρό ύφος να κατηγορήσει τον αψύ Κρητικό για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όλη η ανάρτηση:

«Παύλο, η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τα «αν» ούτε με τα «θα». Μπήκα μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα όταν σειρά κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες και κεντρικούς δήμους έκαναν την πάπια. Αυτό έπρεπε να το σέβεσαι και όχι να το λοιδωρείς.

Καμία συνεννόηση δεν είχα με τους αποχωρήσαντες. Η πρόταση για το πρόσωπό μου ως επικεφαλής ήρθε απο την τότε πλειοψηφία και ψηφίστηκε απο την πολιτική γραμματεία.

Σε προκαλώ να κάνεις μια άσκηση, βάλε ξανά την ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία και αφαίρεσε τους αποχωρήσαντες. Ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει. Τα περί συνεννόησης είναι φαιδρά και δείχνουν έλλειψη σεβασμού στην απόφαση του οργάνου.

Η πραγματική «συνεννόηση» έγινε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ήταν η προγραμματική συμφωνία με τον Χάρη Δούκα. Στο φως και πάνω στο τραπέζι. Και έτσι, γίναμε μέρος της επιτυχίας του προοδευτικού κόσμου στην Αθήνα. Χωρίς μιζέριες, χωρίς εγωισμούς, χωρίς αυτοαναφορικότητά.

Και πετύχαμε. Στείλαμε στην αντιπολίτευση τον Μπακογιάννη και προκαλέσαμε στον Μητσοτάκη την πρώτη βαθιά ρωγμή. Λίγες μέρες μετά το δεύτερο 40%.

Ενωμένη η κεντροαριστερά έριξε το σύστημα Μητσοτάκη. Αυτό δεν το έκανε η διαπλοκή που γράφεις στην τελευταία συνέντευξή σου, αλλά ο κόσμος. Έτσι κερδίσαμε και τις δυο εκλογικές μάχες του 2015, έτσι μείναμε όρθιοι το 2019. Με μεγάλα ανοιχτόκαρδα ανοίγματα στον προοδευτικό κόσμο. Είναι αδιανόητο ότι δεν υπερασπίζεσαι στελέχη του κόμματος, όταν βγαίνει ένας Νίκος Μωραΐτης και τα στέλνει στη Νέα Αριστερά και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό δείχνει πέρα απο το ύφος σου και το πολιτικό σου ήθος.

Έχεις αποδείξει πολλάκις ότι για εσένα η συντροφική αλληλεγγύη είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πώς την κατανοούμε όλοι οι άλλοι. Το απέδειξες πρόσφατα με στη στάση σου στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομοφύλων.

Επειδή δεν γράφονται όλα εδώ, ρώτα την επιτροπή που χειρίστηκε απο την πλευρά της Πολιτικής Γραμματείας το ζήτημα της υποψηφιότητας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο γιατί δεν προχώρησε. Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια δήλωση για την Αθήνα από τον Απρίλη ως τον Αύγουστο; Και τέλος Παύλο λίγο σεμνά, δες και τις δικές σου ευθύνες σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Διότι ΑΝ δεν είχαμε δεχτεί την επιστολή με την υποκριτική σου συγνώμη στην Πολιτική Γραμματεία, δεν ΘΑ είχαμε αυτή την εκλογική κατάρρευση. Μεγάλο λάθος!

Αντί να έχεις κομματικού χαρακτήρα βεβαιότητες για την Αθήνα, πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο. Γιατί ένας κόσμος που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ απο το 2012 πήγε στην Κρήτη όχι με τον πρώτο αλλά με τον τρίτο;».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ