Δευτέρα 06.12.2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η “παντιέρα” Πολάκη για τα μονοκλωνικά και το “άδειασμα” Γεροτζιάφα

Χθες ήταν η τρίτη ή τέταρτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε δημόσια επιτιθέμενος στην Κυβέρνηση, την ανάγκη να λάβει ο πρωθυπουργός “δύσκολες αποφάσεις” για την πανδημία κι αν δεν μπορεί να τις λάβει “να φύγει” . Αυτή τη φορά , οι δηλώσεις διατυπώθηκαν “επί του  πεδίου”: Σε μια αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι “δύσκολες αποφάσεις” τις οποίες υπονοεί – για την ώρα- αλλά δεν διατυπώνει ανοιχτά, στο έρκος των οδόντων του βρίσκονται, συμπεριλαμβάνουν την επέκταση της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό και άλλων επαγγελματικών ομάδων οπως σώματα Ασφαλείας κλπ , ως έχει αναφέρει ήδη σε σχετικό του δημοσίευμα το Capital.gr. 

Τη στήριξη των “δύσκολων μέτρων” έχει συνδέσει ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πρότασή του να διαχειριστεί την πανδημία επιτροπή ειδικών. Με άλλα λόγια, ζητεί από την κυβέρνηση “ομολογία αποτυχίας” για την πανδημία. Στο μεταξύ, το τέταρτο κύμα επιτίθεται με σφοδρότητα, τα νοσοκομεία εκπέμπουν sos, τα κρούσματα εκτινάσσονται και οι προβλέψεις θα ανθρώπινες απώλειες , ομοίως. Στο πλαίσιο αυτό είναι που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους και κρατά την πανδημία ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον εμβολιασμό, κρατώντας στην αιχμή του αντιπολιτευτικού του δόρατος παράλληλα,  την ενίσχυση του ΕΣΥ.

“Οφείλουμε όλοι να προσέχουμε περισσότερο, να φοράμε τις μάσκες μας, να μην συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει η πανδημία με το που εμβολιαστήκαμε, παρότι η κυβέρνηση μέσα στην επιπολαιότητά της μας είπε ότι είναι επιχείρηση “Ελευθερία”, εμβολιάστηκες και τελείωσες. Και κυρίως, να σπεύσουμε όλοι για την τρίτη δόση, για να μειώσουμε αυτή τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει σήμερα το σύστημα Υγείας και κυρίως να μειώσουμε τους θανάτους” , διαμήνυσε από το Ιπποκράτειο , καταλήγοντας σε πολιτικό δια ταύτα: αν δεν μπορούν, να φύγουν. ( Τούτο θα επαναλαμβάνεται από τον Α. Τσίπρα κατά πώς φαίνεται, για σειρά θεμάτων που βρίσκονται στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ:

“Εάν δεν μπορεί (σ.σ ο πρωθυπουργός) να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να σώσουμε”.

Γεροτζιάφας, μονοκλωνικά και …Πολάκης

Στο μεταξύ πάντως, εξακολουθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχουν “δυο γραμμές” σε σχέση με τα περιβόητα μονοκλωνικά , τα οποία εξακολουθεί να κάνει παντιέρα ο Παύλος Πολάκης, παλαιότερα δε και σε βάρος της αναγκαιότητας του εμβολιασμού.

Χθες, με το γνωστό του ύφος, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, δια του προφίλ του στο facebook, είπε μια απ τα ίδια:

“Παυλος Πολακης
18 ώρ.  ·
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ …και από δω και πέρα “ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ” αν δεν ακούσετε!!!
1) Ξεκινήστε άμεσα τη χορήγηση των μονοκλωνικων και της μολνουπιραβιρης!ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ για τους επόμενους 3-4 μήνες .
Αλγόριθμος για τη χορήγηση τους ΥΠΑΡΧΕΙ!!Παρτε αυτόν που χρησιμοποιούν στη Γαλλία!!”, είπε μεταξύ άλλων.

Σχεδόν “φωτογραφικό” ωστόσο ήταν το άδειασμα που του επεφύλαξε ο καθηγητής αιματολογίας της Σορβόννης, συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα και εκ των τεχνοκρατών που θα στελεχώσουν το “think tank” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. 

“Τα μονοκλωνικά αντισώματα σχεδιάστηκαν έναντι του αρχικού στελέχους της Whuan και η αποτελεσματικότητά τους είναι ελαττωμένη κατά περίπου 40% έναντι του στελέχους Δ. Χρειάζεται άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όχι συνθηματολογία του τύπου “δώστε τα φάρμακα στον λαό”, έγραψε ο καθηγητής,  καταλήγοντας επ αυτού:

“a. Άρα χρειάζεται να γίνει μια ουσιαστική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με ευθύνη της ιατρικής κοινότητας ώστε να καταρριφθούν μύθοι που διχάζουν του πολίτες και δημιουργούν κλίμα ανάπτυξης των αντιεμβολιαστικών κύκλων”.

Σαφές και εύληπτο για “ποιον χτυπάει η καμπάνα”.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ