«Δεν είμαι πρόεδρος ούτε υπό επιτροπεία ούτε υπό κηδεμονία ούτε υπό εκβιασμό», αναμένεται να υπογραμμίσει ο Στέφανος Κασσελάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία αύριο Σάββατο, η οποία πάντως εκτιμάται πως θα στιγματιστεί από την πιθανότατη αποχώρηση στελεχών της Ομπρέλας, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων εκπροσώπων της.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακοινώσει μια ή περισσότερες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν τη συζήτηση μακριά από τις διαγραφές και θα την στρέψουν περισσότερο στο συνέδριο.

Αν, εξάλλου, προηγηθεί η αποχώρηση της Ομπρέλας θα είναι και πιο εύκολο αυτό να συμβεί, όπως για παράδειγμα να επισπευστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και των ομάδων που θα συντάξουν τα κείμενα του συνεδρίου.

Οι τελικές αποφάσεις Κασσελάκη θα ληφθούν σήμερα.

Όπως κι αν έχει, πάντως, θεωρείται αδιανόητο από βουλευτές και στελέχη τα οποία στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη ο πρόεδρος του κόμματος να πάρει πίσω το αίτημα για διαγραφές, ιδίως μάλιστα αν δεν προκύψει κάποια κίνηση καλής θέλησης από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα να ανήκουμε σε ένα κόμμα της διαπλοκής, όπως ελέχθη από τους υπό διαγραφή», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κι αν στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι τρεις υπό διαγραφή που ανήκουν στην Ομπρέλα- Πάνος ΣκουρλέτηςΔημήτρης ΒίτσαςΝίκος Φίλης– εμφανίζονται έτοιμοι για το νέο τους εγχείρημα, την Ανανεωτική Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά, δεν ισχύει το ίδιο για όλα τα μέλη της τάσης.

Πάντως όχι και για τους 1.300 στο σύνολο που υπέγραψαν το κείμενο κατά Κασσελάκη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αφού αρκετοί από αυτούς προσανατολίζονται στο να παραμείνουν ασκώντας κριτική στον νέο πρόεδρο.

Το πόσο τεταμένο αναμένεται να είναι το κλίμα, εξάλλου, στην Κεντρική Επιτροπή αποτυπώνεται και στην απόφαση εντός του χώρου στο ξενοδοχείο «President» όπου θα διεξαχθεί να επιτραπεί να είναι, πέρα φυσικά από τους δημοσιογράφους, μόνο τα 300 μέλη της και οι 47 βουλευτές του κόμματος.

Όχι, δηλαδή, άλλα κομματικά στελέχη ή μέλη.

Πηγή: cnn.gr