Τρίτη 27.09.2022

Συντάξεις: Έρχεται η τριπλή αύξηση, ποιοι θα την λάβουν

Αυξήσεις τριών ειδών στις συντάξεις έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης – Ο υπουργός απάντησε σε ερωτήματα τηλεθεατών

Τρία είδη αυξήσεων στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν περιοριστεί επισήμως στις 56.000 εκ των οποίων οι 20.000 δεν μπορούν να εκδοθούν, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξηγώντας τους λόγους και απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δεν θα θυμίζουν πολιτικό Αϊ Βασίλη», είπε ο κ. Χατζηδάκης ωστόσο ανέφερε ότι «σίγουρα από 1/1/2023 θα υπάρξουν τριών ειδών αυξήσεις:

-«Ξεπάγωμα»  όλων των συντάξεων μετά από 12 χρόνια,

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά 1 εκ. συνταξιούχους με εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ

-Μικρότερη κλίμακας τέταρτη δόση του επανυπολογισμού του  «νόμου Βρούτση»  που αφορά περαιτέρω αύξηση σε 150.000 συνταξιούχους με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 χρόνια.

Σε ερώτηση συνταξιούχου που πήγε να πάρει σύνταξη και βρέθηκε στο αυτοματοποιημένο σύστημα πεθαμένη, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι είναι λάθος υπαλλήλου του Ληξιαρχείου και δεν συνδέεται με τον ΕΦΚΑ. Η σύνταξη που δεν καταβλήθηκε, θα δοθεί το ταχύτερο, ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβριο, είπε ο υπουργός Εργασίας -Κοινωνικών Υποθέσεων

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ