Σάββατο 02.03.2024

Συνελήφθη πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής του πέρασαν χειροπέδες για κατοχή εκρηκτικών, στο πλαίσιο ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα – Συνελήφθησαν επίσης δύο αδέρφια, ο ένας λιμενικός και ο άλλος πορτιέρης σε κλαμπ, καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων – Τα ευρήματα των αρχών

Έναν παλιό γνώριμο των Αρχών, πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής την Παρασκευή το μεσημέρι, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων, που έχει εκτίσει στο παρελθόν και ποινή φυλάκισης, αφού είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην οργάνωση, συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικών. Είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση έγινε, έπειτα από πληροφορίες για όπλα και εκρηκτικά στην κατοχή συγκεκριμένων προσώπων. Από τις έρευνες των αρχών εντοπίστηκαν όπλα, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και πυροκροτητές.

Εκτός απο το πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, έγιναν άλλες τρεις συλλήψεις: Πρόκειται για δύο αδέρφια, εκ των οποίων ο ένας λιμενικός και ο άλλος πορτιέρης σε κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ