Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης εκβιασμού του πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ και της οικογένειάς του.

Ο 52χρονος συλληφθείς, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στο Βούπερταλ, εργαζόταν παλαιότερα ως φύλακας ασφαλείας της οικογένειας.

Στις 19 Ιουνίου είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις άλλων δύο υπόπτων, ενός 53χρονου αναφερόμενου ως Γιλμάζ T και του 30χρονου γιου του.

Σύμφωνα με την Bild, οι δράστες ζήτησαν από την οικογένεια 15 εκατομμύρια ευρώ ώστε να μη διαρρεύσουν τις φωτογραφίες, ενώ υποσχέθηκαν και στον πρώην φρουρό ασφαλείας ένα ποσοστό.

Σύμφωνα με ερευνητές τους οποίους απασχόλησε η υπόθεση, οι δύο άνδρες έστειλαν στην οικογένεια αρχεία προσωπικού περιεχομένου ως αποδείξεις προς υποστήριξη των απειλών.

Ο τρίτος ύποπτος εντοπίστηκε από τις Αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνας για το πώς έφτασαν στα χέρια των δύο άλλων δραστών οι φωτογραφίες.

Η υπόθεση εκβιασμού του Μίκαελ Σουμάχερ έφτασε σε Γερμανούς ερευνητές ύστερα από ενημέρωση από τις Αρχές της Ελβετίας, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας στο οποίο ο Σουμάχερ αναρρώνει μετά το ατύχημα.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως δίχως τη λήψη «τεχνικών μέτρων», ο εντοπισμός στο Βούπερταλ των φερόμενων ως εκβιαστών δεν θα μπορούσε να έχει καταστεί δυνατός.

Το δίδυμο των υπόπτων συνελήφθη στις 19 Ιουνίου σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ σε μια γερμανική πόλη νότια της Φρανκφούρτης, ενώ ήταν ήδη υπό επιτήρηση για άλλη υπόθεση.

Οκτώ ακίνητα καθώς και οι κύριες κατοικίες των δύο ανδρών ερευνήθηκαν διεξοδικά από τις Αρχές, ενώ τέθηκαν προς κατάσχεση και αρκετές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.

Εάν καταδικαστούν, οι ύποπτοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, προσέθεσαν οι εισαγγελείς.

Ο επί 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν έχει εμφανιστεί ξανά δημόσια μετά τον σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό που υπέστη λόγω της πτώσης του λίγα μέτρα μακριά από μια δημοφιλή πίστα σκι στις Άλπεις το 2013, έναν χρόνο μετά την απόσυρσή του από το άθλημα.

Η σύζυγός του, Κορίνα, με την οποία παραμένει παντρεμένος από το 1995, επιμένει στη διασφάλιση της απόλυτης μυστικότητας για την κατάσταση του συζύγου της από τότε.

Πηγή: parapolitika.gr, Dailymail