Τετάρτη 21.02.2024

Συνελήφθη 80χρονος που πουλούσε πλαστούς πίνακες – Βρέθηκαν στην κατοχή του και αρχαία

Αναζητούνται οι συνεργοί του

Στη σύλληψη ενός 80χρονου ημεδαπού για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, είχαν τοποθετήσει πλαστή υπογραφή καλλιτέχνη σε πίνακες με σκοπό τη πώληση πλαστών πινάκων φερόμενων ως φιλοτεχνημένων από γνωστή ζωγράφο σε οίκους πλειστηριασμών, γκαλερί τέχνης αλλά και σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

plastoi-pinakes1
Για τον τερματισμό της δράσης τους συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος και διακριβώθηκε το πεδίο δράσης του.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 80χρονος ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και σε γκαλερί τέχνης παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 3 πλαστοί πινάκες και πλαστός πίνακας «έργο-κολώνα»,

– 6 αρχαία κινητά μνημεία και

– 11 βυζαντινές εικόνες.

Τα τεκμήρια θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ