Κυριακή 27.11.2022

Συνάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με εκπροσώπους ΜΚΟ

Συνάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με εκπροσώπους ΜΚΟ  

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022,  συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, του Διοικητή Υπηρεσίας Υποδοχής & Ταυτοποίησης κ. Τάσου Μαντάγαρη και του Διοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάριου Καλέα με Μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου σχετικά με την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής για τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μάνος Λογοθέτης, αφού παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου για άμεση αντιμετώπιση των όποιων δυσλειτουργιών προκύπτουν στη διαδικασία καταγραφής, ζητώντας από τους εκπροσώπους των Μη κυβερνητικών οργανώσεων να ενθαρρύνουν τους αιτούντες να προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να ολοκληρώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες καταγραφής τους και ακολούθως επεξεργασίας των αιτήσεων χορήγησης ασύλου.  

Σε κάθε περίπτωση επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις που θα καταστήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των αιτούντων άσυλο αποτελεσματικότερο και πλήρως ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ