Δευτέρα 24.06.2024

Συνάντηση Σταμάτη Κάρμαντζη με τη Χιώτισσα Αστροφυσικό Χριστίνα Γιαννόπαπα

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε με τη Χιώτισσα Αστροφυσικό, Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Επικεφαλής του Γραφείου του Εκτελεστικού Διευθυντή, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (Head of the Office of Executive Director, European Union Agency for the Space Programme).

Η καταξιωμένη για το έργο της Αστροφυσικός συζήτησε διεξοδικά με το Δήμαρχο για τη συμβολή του διαστημικού τομέα στην έρευνα και τις νέες τεχνολογίες, ένα πεδίο δυναμικό και κομβικό για τη σύγχρονη εποχή.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της ψηφιακής διακυβέρνησης, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στην έρευνα και τα επιτεύγματα της επιστήμης, τα οποία, όπως επισημάνθηκε, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά η θετική διάθεση επικοινωνίας και συνεργασίας της κ. Γιαννόπαπα με το Δήμο Χίο προς όφελος του νησιού μας με στόχο την προαγωγή καινοτόμων έργων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Τέλος,  ο Δήμαρχος ακόμα μία φορά συνεχάρη τη διακεκριμένη Χιώτισσα Αστροφυσικό για τη σπουδαία πορεία και προσφορά της στην επιστήμη που μας καθιστά ιδιαίτερα περήφανους.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ