Δευτέρα 24.06.2024

Συνάντηση με ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε (30/4) με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ κ. Βασίλη Μυριαγκού, του εκπροσώπου του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Φιλόδωρου Βιτέλλα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΥΑΝΧ κ. Πέτρου Καλογεράκη. Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν το ζήτημα της επάρκειας νερού κατά το τρέχον έτος. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκαν οι ενέργειες που έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη η ΔΕΥΑΝΧ χρηματοδοτήθηκε με το συνολικό ποσό  480.679,66 € για τα παρακάτω έργα:

  1. Αντικατάσταση γεώτρησης στον Άγιο Γεώργιο Συκούση, προϋπολογισμού 35.000 €
  2. Μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης παραγωγής 600 κ.μ. πόσιμου νερού ανά ημέρα, στην περιοχή της Μαρίνας Χίου, προϋπολογισμού 59.500 €
  3. Προμήθεια ανταλλακτικών αφαλατώσεων έτους 2023, προϋπολογισμού 145.779,66 €
  4. Προμήθεια αυτοτελούς συστήματος φίλτρανσης νερού φράγματος Κατράρη δυναμικότητας 60 Μ3/Η στη θέση Στενοχώνη, προϋπολογισμού 140.400 €
  5. Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στην Βολισσό, προϋπολογισμού 100.000 €
  6. Για το Λιθί γίνεται προσπάθεια ένταξης σε πρόγραμμα με την προμήθεια και τοποθέτηση μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.

Τέλος, τονίστηκε από κάθε πλευρά ότι εκτός από τα ήδη ληφθέντα μέτρα απαιτείται η συνέχιση της προσπάθειας όλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα χωρίς μεγάλα προβλήματα -ιδίως τη δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού με τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ