Σάββατο 02.03.2024

Συνάντηση κλιμακίου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Συνάντηση του Γραμματέα της Κ,Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Σπυρόπουλου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, τον Πρόεδρο του σωματείου ΕΚΑΒ Ημαθίας κ. Φίλιππο Παπαστεργιόπουλο, τον αντιπρόεδρο του σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας κ.Θωμά Σαραφίδη και τον διασώστη ΕΚΑΒ Ημαθίας κ.Ανδρέα Παπαναστασίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Χαρ. Τρικούπη. Συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο κ. Γ . Μουλκιώτης Βουλευτής Βοιωτίας & Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Γ. Μπουλμπασάκος Γραμματέας του τομέα Υγείας και οι Αν. Γραμματείς Ρ. Βρεττού, Κ. Σολωμού, Ι. Βλασερός και Μ. Κορκίδης .

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ έθεσαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως:

– Την ένταξη της ειδικότητας ¨Διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρο¨ στον κλάδο υγείας και όχι στον κλάδο μεταφορών.

– Τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των διασωστών αλλά και τη δημιουργία σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Σχολής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

– Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού και νέες προσλήψεις -όπου χρειάζονται- με ειδικευμένο προσωπικό.

– Ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

– Ρύθμιση συνταξιοδοτικών και μισθολογικών θεμάτων.

– Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Επίλυση του θέματος των δευτερογενών διακομιδών το οποίο πρέπει να αναλάβουν οι ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.

Ο Γραμματέας κ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν όλα τα θέματα που ετέθησαν και ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αρωγός στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ και στη βελτιστοποίηση της προνοσοκομειακής φροντίδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ